Na Silbi je u sklopu jubilarnog 5. "TORETA OPEN WATER" plivačkog maratona održano veteransko, kadetsko i mlađe kadetsko državno natjecanje u plivanju.

U ranojutarnjim nedjeljnim satima katamaran Princ Zadra, pun profesionalnih i rekreativnih plivača, izvanrednom je linijom krenuo iz zadarske luke na Silbu. Tamo se već petu godinu za redom u sklopu "Toreta Open Water" plivačkog maratona održavaju i državna natjecanja u daljinskom plivanju. Ove godine održalo se veteransko, kadetsko i mlađe kadetsko državno natjecanje.

Plivači su u 9 sati ujutro stigli na Silbu i uživali u prekrasnom danu, kavi, kupanju i suncu do 14.30 sati kada je počela utrka. Veteransko, kadetsko i mlađe kadetsko natjecanje odvijalo se u trokilometarskoj trasi, dok se istovremeno održala i rekreativna utrka na jedan kilometar.

Prve godine održavanja "Toreta Open Water" plivačkog maratona prijavilo se 20 plivača. Ove se godine na utrku prijavilo 150 plivača, 112 ih je plivalo, a došli su iz cijele Hrvatske: Zagreba, Varaždina, Rijeke, Zadra, Splita i šire. S obzirom na zainteresiranost plivača za ovu utrku organizatori najavljuju da bi "Toreta Open Water" plivački maraton mogao postati najposjećenije plivačko natjecanje u Hrvatskoj.

Privlači li plivače to što se natjecanje održava na otoku, što je neobičan ambijent, fina spiza ili što na ovo natjecanje povedu cijelu svoju obitelj na jednodnevni izlet - ne znamo, no brojka koja iz godine u godinu raste govori nam da "Toreta Open Water" zbilja jest jedno od najomiljenijih plivačkih utrka plivačima diljem Hrvatske.

"Toreta Open Water" plivački maraton održava se u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat iz Zadra koji djeluje unutar Hrvatskog saveza daljinskog plivanja. Suorganizator "Toreta Open Water" plivačkog maratona je i Konoba Alavija, čiji je vlasnik Saša Predovan inicijator ideje o organizaciji ove plivačke utrke na Silbi.

REZULTATI NATJECANJA

Utrka na 1 km (žene)

Nika Kotlar, PK Zadar (0:18:04:00)

Zara Medanić, PK Zadar (0:22:29:00)

Mia Petek PK, Varaždin (0:24:18:00)


Utrka na 1 km (muškarci)

Ninoslav Petek, PK Varaždin (0:20:45:00)

Paško Jurin, Rekreativac (0:20:46:00)

Nino Petek, PK Varaždin (0:21:52:00)


Utrka na 3 km (žene)

Antonia Buličić KDP Split (0:38:06:00)

Ivana Prižmić KDP Split (0:39:02:00)

Karla Šitić KDP Split (0:40:16:00)

 

Utrka na 3 km (muškarci)

Aljoša Pribac, KDPSR Poreč (0:38:54:00)

Andrej Pribac, KDPSR Poreč (0:38:55:00)

Šimun Srzić, KDP Donat (0:38:57:00)


Rezultate po kategorijama pogledajte na službenim stranicama Kluba daljinskog plivanja Donat iz Zadra.