Na Višnjiku nastavljaju s presicama u kojima s odmakom predstavljaju nove igrače. Velik je promet bio ove sezone, od prošle godine ostali su samo Planinić i Vuković, pa ne mogu svi stati u nekoliko uobičajenih termina. Tako su danas, nakon što se već s klubom počeli trenirati Bryon Allen i James Farr, novinarima predstavljeni Martin Junaković i Dominic Gilbert, koji su s klubom već desetak dana.

Junaković je nakon duge potrage za playmakerom i nedolaska Tonya Wrotena popunio zadarsku jedinicu.

- Tu sam već desetak dana, trenira se odlično, atmosfera je izvrsna. Kad sam dolazio znao sam što je Zadar, svakom Dalmatincu on nešto predstavlja pa tako i meni. Bit će dosta pritiska, dobro je da smo sada malo opušteniji, iako se dosta radi, rekao je Junaković.

Sezona u Litvi pomogla mu je u košarkaškom sazrijevanju.

- Imaju dosta jaku ligu, s podjednakim momčadima, igra se dosta organizirana, fizička košarka. U razgovorima s trenerom Nazorom prije dolaska rečeno mi je da se traži brza, agresivna košarka, meni to i odgovara pa smo se brzo dogovorili, rekao je Junaković.

Drugi zadarski junak je Australac koji je od dolaska u Hrvatsku prije četiri godine naučio, dosta dobro, pričati hrvatskim.

- Nije najlakši, ali ni najteži jezik na svijetu. Kad sam došao u Hrvatsku odmah sam čuo da je atmosfera u Zadru odlična, kao igrač Cibone to sam doživio i na svojoj koži, a sada se veselim što sam dio ovog kluba. Dosta je vruće, stigao sam se i okupati, otkrio je Gilbert.

Činjenicu da je naučio jezik pohvalio je i direktor Zadra Željko Žilavec, kojemu je i to pokazatelj o kakvom se karakteru igrača radi.

- I jedan i drugi naglasili su da je atmosfera na priprema dobra i da su između sebe "kliknuli", što me veseli u odnosu na prijašnje razdoblje.

Direktor je elaborirao promjene u godišnjim ulaznicama, koje su dosta povoljne, jer će zbog većeg broja utakmica u domaćem prvenstvu navijači za 400 kuna, koliko košta godišnja ulaznica, svaku gledati u prosjeku za 12 kuna. Ukinute su ulaznice za škole košarke, jer se sumnjalo na njihovu zloporabu, a svim polaznicima bit će omogućen dolazak na temelju najave 48 sati prije utakmice.

Novinare je zanimala blokada FIBA-e zbog duga od 200.000 kuna prema Marku Ramljaku, zbog koje se još ne mogu registrirati igrači, te ishod tužbe protiv Wrotena, koji je potpisao za poljski Anwil.

- Blokadu smo već mogli riješiti, ali imamo i drugih obveza a ovdje nema žurbe, rok za registraciju je 20. rujna. Što se tiče Wrotena i njegovog agenta, dignuta je tužba FIBA-i, sve pravne stvari su poduzete i u ovom trenutku čekamo što je s tim. Tražimo samo odštetu za narušeni ugled kluba, a Wroten nas ne zanima. Igrač koji ne želi doći ne uklapa se u atmosferu koju stvaramo, rekao je Žilavec.
Klub će imati 14 ili 15 registriranih igrača, među kojima će biti i oni mlađi koji će tražiti svoje minute kroz utakmice domaćeg prvenstva.