U subotu, 28. rujna u Ptuju je održan tradicionalni kadetski susret atletskih reprezentacija Češke, Slovenije, Hrvatske, Slovačke i Mađarske.

Za reprezentaciju je nastupilo i dvoje članova Atletskog športskog kluba Zadar, a od trenera Predrag Saratlija. Veronika Šokota je u bacanju koplja (500 g) osvojila četvrto mjesto s rezultatom 41,91 m, te tako za Hrvatsku u ovoj disciplini osvojila sedam bodova. Veronika je nastupila i u skoku udalj i s rezultatom 5,17 m osvojila osmo mjesto i četiri boda za Hrvatsku. Domagoj Brodar je nastupio u štafeti 4 x 100 m osvojivši peto mjesto u vremenu 45,34 sekunde. Štafeta je nastupila u sastavu: Hodak Ivan, Ćurković Luka, Bručić Bernard i Brodar Domagoj.

U ekipnoj konkurenciji kod kadeta Hrvatska je osvojila četvrto mjesto s 124 boda, pobijedila je reprezentacija Češke s 230 bodova. Kod kadetkinja Hrvatska je osvojila treće mjesto s 156 bodova, dok je prvo mjesto pripalo reprezentaciji Mađarske s 208 bodova. U sveukupnoj konkurenciji (kadeti i kadetkinje) Hrvatska je osvojila treće mjesto s 243 boda dok su najbolji bili predstavnici Češke s 429 bodova. Treba spomenuti da je Atletski športski klub Zadar jedan od rijetkih klubova u Hrvatskoj koji je od 1994. godine (za reprezentaciju nastupili Tomislav Saratlija u skoku uvis i Luka Mavra na 100 m prepone) pa do 2019. godine uvijek imao svog predstavnika u kadetskoj reprezentaciji. Najbolji rezultat u Ptuju postigao je slovenski atletičar Jeršin Tomassini Sandro (2004. godište) koji je u skoku uvis osvojio prvo mjesto preskočivši visinu od čak 213 cm, što je svjetski vrijedan rezultat u kadetskoj dobi.