"88. Mrdujskoj regati" od ove se godine na startu pridružuje i "Mrduja - festival mora i jedara". "Mrdujska regata" će se kao i do sada jedriti uz sva pravila koja su vrijedila i do sada, uz start ispred gradske luke, okret oko otočića Mrduje i cilj podno Sustipana.

"Mrduja - festival mora i jedara " imat će cilj na okretu kod otočića Mrduje i znatno „mekša" pravila, te jednostavniji način prijave.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje mora koji imaju plovila na jedra, od obiteljskih posada, do jedriličarskih družina kojima rezultat nije primarni cilj, da ove subote isplove, zajedre i uživaju što su dio ovog najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na našoj strani Jadrana. Priznanja pobjednicima skupina i ukupnom pobjedniku ni na festivalu mora i jedara neće izostati, a uvjeti prijave znatno su pojednostavljeni. Sve ove posade ovako su dobile mogućnost da pravovremeno stignu na večernju feštu koja će se za njih, jednako kao i za sudionike tradicionalne 88. Mrdujske regate organizirati na platou "Labuda".

Zajednički start za sve sudionike „88. Mrdujske regate" i „Mrduja - festivala mora i jedara" je 5. listopada u 11 sati.

U želji da se mladima udahnu prave vrijednosti, te iskaže poštovanje prema jedriličarskim velikanima iz prošlih generacija, od ove godine je ustanovljen i Lukša Cicarelli CUP. Pod imenom ovog legendarnog Labudovog jedriličara, sve posade koje odjedre 88. Mrdujsku regatu i Višku regatu po OPEN-u, a sudjelovale su i na „Komiškoj" borit će se za priliku da podignu vrijedan pokal, te da upravo ime njihove jedrilice trajno bude upisano kao osvajač Lukša CicarelIi CUPA.
Sustav bodovanja kreiran je da omogući i manjim jedrilicama, ali i onima koji jedre u velikim skupinama prema redovnom razvrstanju, priliku za osvajanje ovog trofeja. Više o sustavu bodovanja saznajte klikom na link.

INFORMACIJE ZA JEDRILIČARE:

Mrduja - festival mora ipak će imati i neka pravila, počevši od toga kako će se jedriti po «OPEN» sustavu razvrstanja prema dužini preko svega od minimalno 5,5 metara, a zbog sigurnosti svi sudionici starosti ispod 16 godina starosti morat će nositi pojaseve za spašavanje od starta do cilja kod Mrduje. Pravo sudjelovanja neće imati jedrilice više trupci, olimpijske klase i slične preinačene jedrilice, te one koje ne udovoljavaju minimalnim propisima sigurnosti, kao i jedrilice s trapezima. Prijave će se vršiti on-line putem http://www.jklabud.hr/mrdujska-regata ili osobno u uredu kluba - organizatora, a prijava, odnosno registracija smatrat će se valjanom ako je ovjerena vlastoručnim potpisom i uz preuzimanje uputa za jedrenje i broja prijave koju je sudionik dužan lijepljenjem istaknuti na plovilu. RADNO VRIJEME REGATNOG UREDA: 02.10.2019. srijeda od 10.00 - 15.00 sati. / 03.10.2019. Četvrtak od 10.00 - 15.00 sati. / 04.10.2019. petak od 10.00 - 19.00 sati