Sportski centar Višnjik postat će kamp Hrvatskog boksačkog saveza za pripremu svih uzrasta. Kako je su na današnjoj tiskovnoj konferenciji najavili direktor ŠC Višnjik Denis Karlović i predstavnici HBS-a, Zadar će biti domaćin priprema velikog broja boksača, što uključuje veliki broj sparing mečeva između hrvatskih i stranih boraca.

- HBS je prepoznao u gradu Zadru i Višnjiku dobre partnere zbog čega ćemo dovesti puno boksača, a sljedeće godine i organizirati jedan spektakularan nastup po WSB pravilima, najavio je predsjednik saveza Bono Bošnjak. Riječ je o borbama u kojima amateri boksaju po profesionalnim pravilima, ali ne ugrožavaju status amatera, što im omogućava nastup na Olimpijskim igrama.

Denis Karlović rekao je kako je Višnjik zaživio s 3.500 korisnika svakog dana i preko 400 sportskih priredbi održanih u prošloj godini. Do sada su u suradnji s HBS-om uspješno organizirane dvije sportske priredbe, rekao je Karlović, zahvaljujući na dolasku velikom sportašu, nekadašnjem boksaču Željku Mavroviću, koji je sada direktor boksačke reprezentacije.

- Ja sam prije svega pod dojmom treninga kojeg smo imali s jednim izvrsnim trenerom iz Ukrajine koji je odnedavno u Zadru. Običaj mi je u svakoj sredini isprobati fizički neki trening, zadovoljan sam onim što sam doživio jutros. Kada čovjek izađe iz dvorane može vidjeti širinu sadržaja i idealne uvjete za pripreme, pogotovo kada je na kontinentu hladno. Ovdje je odboksana svjetska liga, vjerujem da je ovo je sljedeći prirodan korak i radujem mu se kao svi boksači, rekao je Mavrović.

Član Izvršnog odbora HBS-a Petar Knežević iznio je podatak o 10 boksačkih klubova koji djeluju u Zadru. Njihovi članovi čine okosnicu reprezentacije u svim uzrastima, a vjeruje da će dolaskom najboljih hrvatskih boksača boks još više dobiti na kvaliteti i popularnosti u Zadru.