Posljednjih godina Zadar je postao jedan od najjačih paraolimpijskih gradova u Hrvatskoj. Osim Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar, koji je postao državni prvak, te Vladimira Gašpara, koji osvaja međunarodne medalje u bacačkim atletskim disciplinama, stižu i izvrsni rezultati još jednog sportskog kolektiva, OKI Zadar, koji se natječe u sjedećoj odbojci.

Zadrani su izvrsno krenuo u prvenstvu, pobijedivši u dvije prve utakmice Šibenik i Split s glatkih 3:0. Prošlog vikenda u Vukovaru se odigrao Kup Hrvatske, na kojem je osvojeno drugo mjesto. OKI Zadar bio je bolji od Knina, Siska i Marsonije, a izgubio je tek u finalu od favoriziranih Zagrepčana.

Inače, sjedeća odbojka je nastala u 1944. godine u Engleskoj kako bi se rehabilitirali vojni invalidi. Za razliku od drugih invalidskih sportova, nisu potrebna kolica i ostali rekviziti, jer natjecatelji sjede na podu. Mreža je spuštena na visinu od 1,15 metara, a sve ostalo je manje-više kao u pravoj odbojci. Budući da manji dio svake momčadi, Zadrani se nadaju kako će u klub privući što više zainteresiranih za ovaj sport.