Zadranin Luka Banić osvojio je visoko treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u body buildingu koje je u organizaciji IBBF federacije održano u gradu Brežice u Sloveniji. 

Banić se okitio brončanom medaljom u iznimno teškoj kategoriji body atletic u kojoj je konkurencija bila na najvišoj razini, a natjecali su se predstavnici 40 zemalja iz cijelog svijeta. Njegov uspjeh još je veći kad se uzme u obzir da je tjedan dana ranije osvojio prva mjesta u powerliftingu na balkanskom prvenstvu, i to u disciplinama: bench press i deadlift, što nikom do sada još nije pošlo za rukom jer predstavlja natjecanja u dva različita sporta, a samim time i suprotne sportske pripreme u razmaku od samo tjedan dana, što je iznimno naporno i riskantno.

Natjecateljske pripreme vodio je njegov trener Igor Šokota koji smatra da ovi uspjesi zaslužuju kandidaturu za sportaša godine Zadarske županije i grada Zadra. Luka Banić u svojoj kolekciji ima mnogobrojne medalje i odličja od kojih se još izdvajaju: prvo mjesto na Europskom prvenstvu u bodybuildingu, drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu body-fitness, kao i ovo treće u body-classic, rekord na hrvatskom prvenstvu u powerliftingu-deadlift, te nedavna titula prvaka Balkana u powerliftingu.

Zanimljivo je kako su trener Igor Šokota i njegov učenik Luka Banić 2016. godine zajedno nastupili na međunarodnom prvenstvu u powerliftingu, te osvojili zlatne medalje i rekorde u svojim kategorijama.