Dok se mnogi pitaju tko će biti novi trener KK zadra, mi vam nudimo odgovor na pitanje tko neće. Neće sigurno Aramis Naglić, čovjek pod kojim je zadar posljednji put igrao dobru košarku, ali ga je klub nakon te sezone 2017./18. odbacio i tražio "kruha vrh pogače". Nismo ga se najeli ni s Pipanom i Nazorom. Ali zato jest slovački Inter, koji je pod njegovim vodstvom prošle godine nakon dugo vremena osvojio naslov prvaka.

S Naglićem je jutros u programu Radija 057 razgovarao voditelj Nebojša Prtenjača. Kako mu je u Slovačkoj?

- Sunčano, čisto, vedro, toplo, nije kao na moru, nedostaje odbljesak mora, ali nije loše. Sezona je za sada dobra, u domaćem prvenstvu nemamo poraz, u srijedu nakon dugo godina krećemo u FIBA cup. Ambiciozna je sredina, sve štima.

Prati li u Slovačkoj KK Zadar?

- Pratim uvijek Zadar i na portalima i stranici ABA lige, gledam sažetke, utakmice... to je nešto što ostane. Prva stvar je da pogledam kako je Zadar igrao. Žao mi je da ne ide dobro, da je sezona loše počela. Mislim da će nastavak biti dosta težak s obzirom na raspored koji Zadru slijedi, prije svega U ABA ligi.

U javnosti se kao mogući novi treneri spominju Danijel Jusup i Damir Mulaomerović.

- Obojicu izuzetno cijenim i mislim da su dobri treneri. Koliko sam ja načuo, a u Zadru uvijek ima puno priča i dugo se čeka bijeli dim, u prednosti je Danijel, što smatram dobrim rješenjem jer je Zadranin, poznaje situaciju u Zadru jako dobro, odličan je trener, tako da vjerujem i nadam se da može učiniti određene pomake i u načinu igranja i u rezultatu. Neće biti lako ovim narednim kolima vratiti momčad na pravi put, bit će teško uzeti bodove s obzirom na realnu kvalitetu rostera koju je Zadar složio ove godine.

Bi li Naglić s ovom momčadi dobio Cibonu u petak 15 razlike?, pitao ga je Prte.

- Ja sam nakon slaganja rostera i nastupa na ZDBT-u bio uvjeren da će Zadar ove godine bez problema uzeti prvenstvo. Međutim, igre su pokazale drugo. Pokazalo se da tu ima nedostataka u rosteru i nekih krivih procjena, ali još uvijek ima vremena da se te stvari isprave. Teško je izvana filozofirati, lako je biti pametan. Trener je onaj koji zna svakodnevicu, što se događa u svlačionici i na parketu. Nije s moje strane uputno i lijepo da se daju prognoze i miješa u posao. Nikada treneru nije lako u Zadru, koliko je god to veliki izazov i lijepo raditi. Kraj je uvijek ono što određuje sezonu i treba biti strpljiv do kraja.

Teško je ocjenjivati bih li dobio Cibonu ili ne. Bit će to teška utakmica, domaći teren dosta znači i vjerujem da će to Zadar i dobiti.

Kada će Naglić ponovno u Zadar, barem kao turist?

- Nadam se da ću doći u Zadar bar na ljeto, fali taj pogled na Ugljan i Preko, more. Proveo sam nezaboravne trenutke u Zadru, ostao mi je u srcu, mogu reći da mi je drugi dom, rekao je Naglić.