Dan nakon odluke o povratku Danijela Jusupa na klupu KK Zadra na Višnjiku je održana presica - bez novog trenera. Ivan Siriščević najavio je utakmicu s Cibonom, Željko Žilavec pričao je o kazni ABA lige, dok je Jusup krenuo upoznati momčad u dvorani. Novinare je ipak zanimao najviše novi trener, pa su nakon konferencije požurili barem poslikati prvi trening.

Jusup je uz kratki smiješak prošao pored novinara te igrače okupio na centru. Igračima ga je kratko predstavio Branimir Longin, nakon čega im se obratio i novi trener. Za prvi susret nije bilo velikih riječi - najavio im je program rada za prvi dan, jednu skupinu poslao u teretanu, drugu ostavio na terenu, dok će poslijepodne odraditi zajednički trening.

- Nadzorni odbor većinom je glasova donio odluku o imenovanju Danijela Jusupa za novog trenera, kao i o ostanku Longina na mjestu sportskog direktora. Trajao je sinoć 23 sata, Jusup je pozvan kako bi izložio svoj program i uvjete. Ugovor je potpisan do kraja sezone a svi bismo htjeli da bude dobro, da bude rezultata i da se ta suradnja nastavi. Kontinuitet bi nam svima dobro došao, rekao je novinarima Žilavec.

Tko je smijenio Antu Nazora?

- Nadzorni odbor.

Tko je Jusupa predložio Nadzornom odboru?

- Sportski direktor je odradio domaći rad, kontaktirao kandidate i iznio prijedloge Nadzornom odboru.

Je li on predložio i Nazorovu smjenu?

- Nije.

Ostaju li dosadašnji pomoćnici?

- Pomoćnici su u ingerenciji novog trenera, njemu su ruke otvorene, hoće li on mijenjati stožer sam će odlučiti.

Zanimljivo je da Siriščević na početku presice nije znao, ili se pravio da ne zna, tko je novi trener.

- Trenutno u momčadi nemamo informaciju tko će nas voditi, iščekujemo ju. Ja nemam informacije ali tko god da dođe mi smo spremni. Jusup? Radio sam s njim u dva navrata u Splitu i Širokom, imam pozitivno mišljenje, mislim da je dobar stručnjak. Dobro smo surađivali, ne vidim zašto ne bismo tako nastavili.

Po njegovom saznanju Ivanov će vjerojatno biti spreman za utakmicu s Cibonom, kao i Petar Marić.

- Nema puno priče, imamo imperativ pobjede, kao i u svakoj utakmici jer nismo ušli u sezonu kako smo htjeli ali imamo puno veći potencijal.

Inače, direktor je najviše vremena pričao o kaznio ABA lige za utakmicu s Krkom, zbog koje će biti zatvoreni teleskopi i tribina iza koša kod gostujuće momčadi. Svi oni koji imaju godišnje ulaznice za sektore C i D neće moći ući u ovaj dio, kao ni u isti na ulazima A i B, već će morati na tribinu.

Nova kazna ABA lige stigla je na adresu Košarkaškog kluba Zadar i zato se u petak protiv Cibone opet zatvara dio tribine, a kontrole na ulazima te u dvorani bit će postrožene.

"Protiv Krke, u našoj prvoj domaćoj utakmici u ABA ligi, liga je donijela odluku da se Zadar kazni novčano s 2.000 eura te zatvaranjem tzv."juga", odnosno teleskopske tribine kod gostujuće klupe. Svi koji imaju godišnje karte za ulaze C i D, neće moći ući na ulaze s druge strane nego će svoje mjesto morati potražiti na gornjim tribinama."