Nakon Mrduje, Fiumanke, Zadarska Koka je treća regata na Jadranu kojom se želi omasoviti jedrenje, druženje s morem i vjetrom te uvijek opuštenom ekipom jedriličara.

- Lani smo imali 94 posade, rekord nam je 96, a namjera da prebacimo stotku, rekao je Jakov Šokota u ime organizatora iz JK Uskoka, pozivajući još jednom na Zadarsku koke ove subote. Start je ispred mula na rivi u 11 sati, a prijave za koje samo treba dobra volja, plovidbena dozvola i posada, u petak od 17 sati. Bit će to večer dobrodošlice koja će nakon subotnjeg jedrenja završiti proglašenjem, zabavom, gastro užicima koji ostaju iznenađenje, te nagradama sponzora.

Uvertira regati, prema najavi Šokote, bit će predstavljanje klupskih jedrilica u svim klasama uz upoznavanje s našim naboljim jedriličarima - zadarskim olimpijcima i olimpijkama. Enia i Michaela jedrit će  na brodu s talijanskim reprezentativkama koje su s njima na pripremi, Šime Fantela će ovaj put bez Mihe, jedrit će i Igor Marenić, Pavle Kostov...Mihe (Fantela) na žalost ovaj put neće biti, naveo je Šokota.

Tu su i Uskokove uzdanice među krstašima, na čelu s Robertom Sandalićem koji je kao sportski direktor kazao kako će kurs jedrenja ovisti o vjetru u subotu. Uz nadu da će ga biti, taman za onih 10 posto koji ozbiljno regatavaju, dodao je Sandalić, kao i one koji će uživati u prvom ili povremenom jedrenju i druženju s morem. Želja je JK Uskoka da Zadarsku Koku dovede što bliže i potpuno Gradu zašto će im trebati veća potpora zajednice, kazao je Sandalić i objasnio zašto Zadarska koka nikad neće bit Barcolana.
- Zadarski kanal nema tu širinu niti kapacitete da primio 300, 400 ili 500 brodova na regatnom polju,  istaknuo je Sandalić.

Na Barcolani je bio dugogodišnji zadarski jedriličar, kapetan Igor Čupić, vlasnik regatnog broda Furiosa II. Njega smo zatekli u društvu najaktivnijih jedriličara JK Uskoka: Pavlom Kostovim, Josipom Stipčevićem i Donatom Jakovčevim. Za tim stolom vječna je tema jedrenje, pa smo na naš upit gdje je Damir Majetić, najtrofejniji zadarski kormilar s posadom Babalua, doznali kako će i on koji živi u Zagrebu, napokon zajedriti na Zadarskoj Koki.

Jedriličarski vikend na Vitrenjaku već se priprema, a zabava je dogovorena. Za prijave u petak odgovoran je rezidencijalni DJ Domagoj. Na After Sailing Partyu, iza 15 sati nastupit će Sexymotherfuckers. Naveče od 19 sati izmjenjivat će se Elena Stella & Song Busters Band te saksofonist Jakša Jordes i DJ Domagoj.