Nakon 21 godine igračke karijere Marko Popović nastavlja košarkašku karijeru kao sportski direktor ambicioznog ruskog euroligaša Zenita, javlja Basketball.hr.

- Sve je dogovoreno, čekao sam vizu, dobio ju i sutra krećem za Sankt Petersburg kada ćemo i službeno potvrditi dogovor. Veliki izazov za mene, sve je što mogu reći u ovom trenutku, kaže Popović.

Čelni ljudi Zenita Popovića vide kao idealnu osobu za ovaj posao. Više je razloga: zna ruski jezik, ima kontakte, zvučno je ime u europskim košarkaškim okvirima, igrao je u Španjolskoj, Turskoj, Rusiji, Litvi, a uz sve to jako dobro poznaje i situaciju u regiji gdje je pregršt talentiranih igrača. Prilika je to koja se ne propušta, koja mu otvara vrata dugoročnog ostanka u košarci i to na visokoj razini.

U igračkoj karijeri odigrao je 21 sezonu, nastupio je za osam klubova (Zadar, Valencia, Cibona, Efes Pilsen, Žalgiris, UNICS, Himki, Fuenlabrada) i osvojio 17 trofeja. U lipnju je napunio 37 godina i službeno se ostavio košarke. Ujedno je i najavio ostanak u košarci. Novi izazov se zove Zenit.