Zadar je sinoćnjom pobjedom protiv Splita (92:74) osigurao prvu poziciju za doigravanje u HT premijer ligi. Bila je to treća od četiri obveze koje zadarska momčad ima u razmaku od samo tjedan dana. Sljedeća na rasporedu je susret s Igokeom u sklopu 16. kola ABA lige koji će se u nedjelju s početkom u 17 sati odigrati na Višnjiku.

- Ovo stvarno nije lagano, mi smo danas odlučili odmoriti Bryona s obzirom na utakmicu koja slijedi u nedjelju. Nastojao sam štediti i Vukovića i Ivanova. No, opet bilo nam je stalo da dobijemo utakmicu jer smo s ovom pobjedom bliže jedinici. Bila bi šteta da to ispustimo. Split je odlična momčad, značajno su se pojačali. Na našu sreću i njihovu nesreću stigli su izravno autobusom s utakmice u Sarajevu. To je strahovito teško, stoga se nemojmo zavaravati i ovo uzimati kao realno i objektivno stanje. To je sjajna ekipa, s njima nema šale i ne iznenađuje me što su dobili Cibonu, pogotovo na domaćem terenu. Zahtijevao sam da ih se pritišće od početka. Nisam siguran kako bi to završili kad bi s njima igrali pet na pet. Sada se trebamo odmoriti, biti disciplirani što se tiče odmora, treninga i prehrane, da bi se pokazali u što boljem izdanju u nedjelju, poručio je strateg Zadra Danijel Jusup.

Trener zadarske momčadi osvrnuo se i na zdravstveno stanje igrača.

- Mavri je u petak pala temperatura i trenirao je, stoga vjerujem da će nastupiti u nedjelju. Ne treba napominjati koliko je Dominik bitan, pokušat ćemo ga osposobiti. Meni se to sve s upalom grla čini predugo, ali ja nisam doktor. Da nam nije falilo igrača, ne bih danas zagrijavao ni Fundića. No, mora nas biti deset da ne platimo kaznu. Siriščević je, koliko ja znam, na nekakvim pretragama u Zagrebu. Ja mislim da je tamo. Sad se trebamo rekuperati kako bi u nedjelju imali koliko-toliko svježine. Igrači Igokee su od nedjelje bez utakmice, doći će svježi i motivirani, ali ajmo mi gledati sebe i pripremiti se što bolje, istaknuo je Jusup koji je značajniju minutažu u utakmici protiv Žutih dao Karlu Uljareviću.

- Ja sam uvijek spreman igrati, a na treneru je da procijeni. On najbolje zna tko je i kad spreman igrati, istaknuo je Uljarević koji je udarac kojeg je dobio u list ocijenio kao „ništa strašno".