Momčad Zadra ozbiljno je ugrozila šanse za ostanak u ABA ligi nakon što je večeras na Višnjiku još jednom izgubila od izravnog konkurenta za opstanak - Igokea je slavila 81:88 i tako domaćinu ostavila da se koprca s Megom Bemax, koja je još jedina u zaostatku za Zadrom. Sudeći po onome što je prikazano večeras, ne trebamo očekivati puno svijetlih trenutaka do kraja sezone.

U lošem trenutku je Zadru došla utakmica koja možda znači i spas u ABA ligi, jer osim Siriščevića kojeg nema dulje vrijeme zbog ozljede, Zadar večeras zbog visoke temperature nije mogao računati na vrijednog Gilberta, a Mavra zbog viroze desetak dana nije igrao košarku. Sretna je okolnost da je Igokea iz različitih razloga došla bez Vaughna, Tomasa i Wrighta, pa je rezultat prije podbacivanja bio - 1:1.

Umjesto nespremnog Mavre od prve minute je krenuo Junaković, a spletom okolnosti isto je uspjelo Ahmedu, koji je činio prvu petorku s Allenom, Ivanovom i Kellerom. Nevjerojatna Jusupova upornost oko guranja Kellera u prvu petorku donijela je početni zaostatak (2:5), ali se ulaskom Vukovića situacija stabilizirala i u samo dvije-tri minute okrenula na 15:8. Razlika se održala do kraja prve četvrtine, a u drugoj povećala na rekordnih +14 (29:15), nakon pet uzastopnih poena Vukovića.Igokea je uzvratila serijom 11:2, za koju su "najzaslužniji" Ivanov s dvije i Keller s jednom izgubljenom loptom. U 18. minuti ponovno se vraćamo na početak (36:36), a mir donekle tricom vraća Allen.

Razlika na početku druge četvrtine bila je dobra da bi bila istinita. I treća je dionica donijela izjednačenu igru, a Jusup je odsutnog Gilberta pokušao zamijeniti igrajući s Junakovićem i Uljarevićem na niskima te Allenom na trici. Ili to ili neuvjerljivi Ahmed u petorci. Nakon pet minuta ulazi i Mavra, ali Igokea uspijeva doći u novo vodstvo (49:51). Briljantna igra Vukovića, trica Allena i zakucavanje Ahmeda ipak su do kraja četvrtine vratili +7 (54:57), pa e u posljednjoj dionici očekivao dovršetak posla.

No to nije bio lagan zadatak. Pet minuta prije kraja Igokea je ponovno na izjednačenju (71:71). Serija promašaja s dva metra Vukovića i Mavre otvorila je Evansu mogućnost da iz serije slobodnih bacanja dovedu Igokeu na 75:75, a potom nakon nesportske Ivanova i do 75:79. Allen promašuje tricu, Vulić na drugoj strani pogađa i to je već nedostižnih sedam poena razlike dvije minute prije kraja.

Mavra vraća nadu tricom, ali je Allen još jednom prelomio utakmicu u krivom smjeru - izgubio je loptu, promašio još jednu tricu i vratio Igokeu na +6. Bilo je gotovo.

Najbolji strijelac Zadra ponovno je bio Allen s 19 poena uz 8 asistencija, ali i promašajima u najvažnijem dijelu utakmice. Vuković je postigao 18, Ivanov 15