Šest je kola ostalo do završetka prvog dijela HT premijer lige, koje će odrediti startne pozicije pred doigravanje, odnosno tko će u konačnici pred kime imati prednost domaćeg terena. Za razliku od ABA lige, u kojoj se "brod" opasno nakrivio, u domaćem prvesntvu Zadrani su u komfornoj poziciji jer do kraja mogu i izugibiti u jednoj utakmici i opet bi zadržali prednost pred Cibonom. Naravno, nitko ne očekuje da bi se bonus ispucao već večeras protiv Alkara, iako je i nedavna utakmica u Kupu Krešimira Ćosića pokazala da Sinjani nisu bezopasni.

- Znamo i sami kako nam je bilo u Kupu te da smo jako teško došli do pobjede. Siguran sam da ozbiljnosti i agresivnosti neće nedostajati i mislim kako će onda do izražaja doći naša kvaliteta i da možemo doći do pobjede u Sinju. Moram reći da smo malo psihički izmoreni nakon ovog nesretnog poraza protiv Igokee, ali treba krenuti dalje, kaže uoči večerašnje utakmice Jan Palokaj.

Mladom igraču Zadra otvorilo se više prilika u utakmicama domaćeg prvenstva, najviše zbog brojnih ozljeda koje su zadesile zadarsku momčad. Izostanak Dominica Gilberta značajno se osjetio u posljednjem susretu, a upitan je i nastup u sinjskoj dvorani "Ivica Glavan - Ićo".

- Gilbert je još uvijek pod znakom upitnika zbog bolesti, koja ga je spriječila da nastupi u nedjelju. Što se tiče nas ostalih igrača, ući ćemo maksimalno ozbiljno u tu utakmicu. Vratio nam se Siriščević, vidjet ćemo koliko će on moći pomoći s obzirom da se tek vraća treningu iz ozljede, kaže Palokaj.

Za očekivati je kako će trener Danijel Jusup nositelje igre čuvati za predstojeće gostovanje protiv Partizana u Beogradu, pa će i ovoj utakmici fokus ponovno biti na mlađim snagama, a tu bi i Palokaj mogao dati značajan doprinos.
Utakmica u Sinju igra se s početkom u 19 sati.