Sve je spremno za Kup Krešimira Ćosića, koji počinje sutra u 13 sati utakmicom Cibone i Šibenke, a završava u subotu u 17.30 sati, finalom u kojemu će, nadamo se, slaviti Zadar. Put je kratak, ali nije lagan - sutra Zadar igra gradski derbi s uvijek nabrijanom Sonik Puntamikom, pobijedi li u četvrtak će u 20.30 igrati najvjerojatnije protiv Splita, a u subotu se čeka veliki finale Zadar - Cibona.
Momčadi su stigle u Zadra, a na Višnjiku su turnir predstavili treneri svih osam momčadi. Među njima je Danijel Jusup jedini koji je osjetio slast pobjede u Kupu, ali je otada prošlo puno vode - prvi put 1998. godine, kada je prvi put igran pod ovim imenom u Zadru, drugi put u Splitu 2003. s Markom Popovićem.

- Trofej je ono za što svi radimo. Momčadi iz obje ABA lige realno imaju kvalitetu više od ostalih, ali svi imaju želju, tu je Gorica koja nam godinama stvara probleme, Split igra dobro i može do kraja, Cibona ima iskustvo osvajanja trofeja... Mi naravno kao domaćin također imamo želju otići do kraja, iznio je očekivanja trener Zadra.

Momčad s Višnjika naoko je veliki favorit protiv momčadi iz Jazina, ali Sonik Puntamika već je jednom ove godine imala Zadar u šaci, kada je vodila i 14 razlike, prije nekoliko dana umalo je srušila i Cibonu pa sigurno nije bezazlen protivnik.

- To su iskusni igrači koji su igrali na ovoj razini, za koje je procijenjeno da možda nisu za Zadar, ali to su bile nijanse. Sigurno su motivirani pokazati da još mogu igrati na najvišoj razini, imaju fanatizam, teško nam je protiv takvih momčadi.
Trener Puntamičana Šime Kraljević spremno je prihvatio ulogu autsajdera, zadovoljan što je njegova momčad uopće ušla u ovo društvo.

- Prva utakmica sa Zadrom je bila specifična jer je Jusup tada tek preuzimao momčad, mijenjali su način igre, a nije bilo realno da izdržimo duže od tih 33 minute. Kada nam se umore ovi iskusni igrači nemamo adekvatnu zamjenu, funkcioniramo na jednom treningu dnevno tako da to nije ni realno. Ali ponosni smo i zadovoljni, već smo dugo u hrvatskoj košarci, ako ispadnemo iz Premijer lige brzo se vratimo, rekao je Kraljević.

Uoči trenera uvodnu riječ dao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković, koji je poželio svima uspjeh, zaželio fer navijanje i izrazio zadovoljstvo što se Kup odigrava u Krešinom gradu i Krešinoj dvorani. Trener Cibone Ivan Velić rekao je kako mu je želja da nakon dva poraza u finalima treći put napokon pobijedi, a trener Splita Ivica Skelin kako su iznenađenja moguća, pa će već protiv Pule 1981 odigrati ozbiljnu utakmicu.

Ulaznice su u prodaj na prodajnim mjestima Ticketshopa, Tiska u Supernovi i na Kalelargi, Combo shopu i na blagajni ŠC Višnjik po cijenama od 40 i 50 kuna za dnevnu ulaznicu te pakete od 80 i 100 kuna za sve utakmice.