- Još nisam svjestan što smo napravili... Sva ova publika i naboj koji se osjećao danima, godinama, 12 godina bez trofeja, jednostavno nemam riječi kojom mogu opisati sreću zbog ovih ljudi koji su došli. Kapa dolje svima do poda. Ovo što smo napravili, ne samo rezultat, nego ova atmosfera, to jedino ovdje ima, sažeo je dojmove nakon pobjede protiv Cibone u finalu Kupa Krešimira Ćosića najbolji zadarski igrač Dominik Mavra.

- Ne bih komentirao proglašenje MVP-jem finala. Utakmica je bila debelo na mlin Cibone, a onda Gilbert pogodi dvije trice, Martin (Junaković) je vukao sam na početku, Ive (Ivanov) cijelu utakmicu... Svatko je od nas ugradio do sebe u ovo. Bez svakoga od nas ne bismo ovo uspjeli napraviti, rekao je Mavra.

Trener Danijel Jusup napokon je imao priliku govoriti u vedrijim tonovima.

- Bila je to utakmica dviju abaligaških momčadi na dosta visokoj razini. Pripremali smo se tako da im zaustavimo šut za tri poena, na poluvremenu su imali 50 posto šuta, bilo je teško, ako iskočiš primiš zicer... Nije lako protiv Rebeca koji je izvanserijski igrač, pogotovo kada ga krene šut. Kasnije smo malo stavljali Vukovića na Ramljaka i punili reket, bilo je tu svega. Mislim da smo psihološki bili dobro spremni za utakmicu. Bez obzira na to što uvijek visi da se te bitne utakmice gube, pritisak se najbolje razbija teškim radom, tada je čovjek pun samopouzdanja. Mi smo teško radili, formu smo tempirali sjajno, zahvaljujem prof. Kotlaru koji vodi računa o liniji opterećenja, dizali smo se iz utakmice u utakmicu, rekao je Jusup, zahvaljujući publici.

- Bili su pravi i bez njih ne bismo osvojili trofej.