Znalo se da Zadar ima problema, da je Ivanov ozlijeđen a momčad u neizvjesnosti pred nastavak ABA lige. Ipak, ni najoprezniji nisu mislili da će Jusupova momčad s toliko muke igrati protiv "mlađeg brata" Sonik Puntamike, te na kraju prelomiti pobjedu 85:80 tek u posljednjem napadu.

Jusup voli počinjati utakmice s Junakovićem na parketu, a Mavrom na klupi. Tako je bilo i ovog puta, s tim da se nakon dugo vremena u početnoj petorci našao Ivan Siriščević (usto u ulozi kapetana), s Gilbertom, Fundićem i Vukovićem u ostatku polja. Gotovo tri minute bezidejne igre vidjeli smo prije nego je uopće pao prvi koš na utakmici (Emilio Banić za Puntamiku), nakon čega je uslijedila brzopotezna serija i tricama Petanija i Segarića za 2:8. Jusup zove minutu odmora, vadi Siriščevića i Junakovića a ubacuje glavne adute, Allena i Mavru. S njima dvojicom Zadar je vratio serijom 11:0 do 13:8 i naoko primirio goste. Ipak, oni su se vratili novom serijom koju je tricom otvorio bivši "Zadranin"Šime Špralja te na prvi odmor otišli prednošću 14:18.

Špralja je s još jednim igračem kluba s Višnjika, Petrom Marićem, doveo Sonik Puntamiku do rekordnog vodstva 19:28. Pokušao je Jusup malo dignuti petorku s Vukovićem umjesto Gilberta, ali je nakon nekoliko lošijih akcija Planinić morao vani. Čvrsto se držala momčad iz Jazina, nekoliko puta vraćala na veliki razmak od 9 poena, posljednji put u 18. minuti. Tada su stali, a rutineri Gilbert, Vuković i Siriščević sigurnim su situacijama primaknuli domaćine na samo poen razlike na poluvremenu (35:36).

Odlučujuću prednost Zadar je napravio sredinom treće četvrtine, kada je gostima ponestalo snage. Imali su 48:47 u 24. minuti, nakon čega je Cvitković promašio, Petani i Jošić izgubili loptu, Segarić promašio tricu... Zadar je u to vrijeme ubacio četiri trice (Gilbert i Mavra po dvije), Allen je imao nekoliko dobrih prodora i Zadar dolazi do 69:56.

Nije još bilo gotovo! Puntamika je držala razliku pod nadzorom, između pet i deset poena, pa kada je Marić pogodio za 83:78 na ulasku u posljednju minutu, a Uljarević promašio tricu činilo se da bismo mogli opet uži u triler završnicu. Ipak, Jošić je promašio tricu, Uljarević je prokockao još jedan šut u napadu, ali je Gilbert skočio i položio za 85:78. U posljednjem napadu Popić je smanjio za konačnih 85:80.

Trojica važnih igrača Zadra Vuković (18 poena, 11 skokova), Gilbert (12 p) i Allen (9 poena, 10 asistencija) igrala su preko 30 minuta, što nije dobar pokazatelj ako računamo da će Zadar do kraja sezone uglavnom igrati protiv jačih protivnika. Siriščević je počeo utakmicu, ali nije došao dalje od 5 poena, Junaković je opet manje-više protratio svoje vrijeme, Uljarević je igrao malo ali je uspio promašiti sve što je mogao. Kod Sonik Puntamike svi glavni igrači igrali su na maksimumu želje i mogućnosti, ali to nije bilo dovoljno za više od časnog poraza.