U ponedjeljak, 11. svibnja, nakon dugo vremena košarkaši Zadra bili su u dvorani na Višnjiku. U skladu s preporukama Stožera Civilne zaštite RH-e sve je pripremljeno da bi se treninzi mogli održavati u jednoj od četiriju pomoćnih dvorana, javlja Višnjik.hr.

- Podijelili smo igrače u tri skupine i sa svakom će raditi jedan trener na terenu. Oni dijelovi treninga koji se odnose na fizičku pripremu organizirani su tako da se također održavaju prema određenim mjerama i preporukama - kaže Jurica Ružić, jedan od trenera.

Osim njega, treneri su još Marko Selin i Toni Dijan, dok će treninge fizičke pripreme voditi i nadzirati Mario Mandir.

- Svi igrači i treneri u dvoranu dolaze izravno, uredno vodimo registar sa svim podacima, obavlja se dezinfekcija, održavamo propisani razmak, za kratke stanke svaki igrač ima svoje određeno mjesto, te nakon treninga svatko izravno iz dvorane ide svojim putem - kaže Ružić.

Dakako da svaki igrač ima i svoju loptu koju po završetku treninga dezinficira i nosi sa sobom.

- Moramo čuvati i sebe i druge, tako je najbolje - reći će Ružić.

Nakon što je njegova skupina završila trening, na parket je izišla skupina koju je vodio i nadzirao Marko Selin.

- U okolnostima u kakvima jesmo, našli smo najbolji mogući način održavanja treninga. Već smo i prije radili na otvorenom, ali dvorana je dvorana.

Podsjetimo, na treningu još nema seniora, već su se pod Ružićevim vodstvom okupili mladići od kojih je tek Duje Brala imao nastup u seniorskoj momčadi prošle sezone.