Među brojnim volonterima koji na sve moguće načine pridonose da zadarski spektakularni teniski humanitarni turnir u sklopu Adria Toura 2020. na Višnjiku prođe što bolje je i Karla Miletić, naša sugrađanka.

- Za tenis sam se opredijelila s deset godina, a prije toga bila sam u šahu, u odbojci, svirala klavir, učila strane jezike, govori Karla za službene stranice Sportskog Centra Višnjik.

Na Kolovarama gdje živi obitelj Miletić teniski je teren blizu...

- Tata je igrao tenis i odlučila sam i ja probati. I svidjelo mi se pa sam se usmjerila u tenis, učlanila se u TK Zadar 08. Redovito sam vježbala i igrala na turnirima.

Kad se odlučila u koju će srednju školu, bila je to Gimnazija Frane Petrića.

- Moja je obitelj iz medicinskoga miljea (stomatologija, pr. a.), ali mene je zanimalo nešto drugo. Fizika, kemija, matematika i bila sam u popularnom MIOC-u. Istodobno i igrala tenis.

Elokventna cura, tečno govori njemački, engleski, kaže da joj je bavljenje tenisom u velikoj mjeri pomoglo u oblikovanju svoje ličnosti.

- Riječ je o odgovornosti, o disciplini i samodisciplini, o kvalitetnoj komunikaciji s drugim ljudima, putovanjima, širenju obzora, shvaćanju ljudi, o održavanju motivacije za kontinuirani „korak više" i o mnogočemu još što na svoj način doprinosi, uz ostalo, i sazrijevanju i otkrivanju onoga što čovjek u životu želi.

Ona, Karla, uhvatila se - fizike!

- Gimnazija Frane Petrića bila je izvrsna „odskočna daska", a tenis je pridonio da sam se odlučila za studij na University of the Sciences u Philadelphiji (SAD). Prije nekog vremena diplomirala sam i sad imam status bakalaurata. Odmah sam počela tražiti posao, zanima me polje analitike i slično. Tamo bih najbolje mogla primijeniti ono što sam do sad naučila, ujedno se i pripremati za trajno usavršavanje.

Njezine godine u Philadelphiji bile su sadržajne, prožete sustavnim učenjem, te drugim aktivnostima među kojima je, dakako, bio i tenis.

- Igrala sam za sveučilište. Bilo je dobro, imala sam prilična postignuća, osvajala broje nagrade i naslove.

U četiri godine u pojedinačnoj konkurenciji Karla je imala omjer 42 - 17, a u paru 39 - 29.

Sjajna studentica (5.0) stavila je točku na i cijenjenim naslovom veledictorian (u naravi dekanova nagrada) koji pripada samo najboljima. I kao takva na završnoj svečanosti podjele diploma održala je govor.

- Trema!? Ma kakvi, sve je bilo u redu, govorila sam 10 minuta.

I evo je, vratila se preko bare u svoj Zadar. I odmah se angažirala na Adria Touru 2020.

- Ima različita zaduženja. Koordiniram treninge svih igračica i igrača, prema potrebi sam sparing partnerica, pomažem sucima, trenerima, prevodim ako nekomu ustreba. Vrijeme? Nema radnog vremena, dođeš ujutro, odeš kad sve završi.

Fizičarka se izvrsno snalazi u pravom pravcatom teniskom mravinjaku na Višnjiku. Nego, koji su igrači na nju ostavili poseban dojam?

- Kod muškaraca Roger Federer, kao igrač i kao ličnost. Žene? Hm... pa kao igračica Serena Williams...

I nekako na kraju, što je Karli tenis sad?

- Veliki gušt. Nemam nikakvih rezultatskih pritisaka i sve što ću u tenisu raditi bit će mi gušt, ništa drugo...

Ako vam zatreba nekakva informacija o turniru i svim događanjima, i Karlu i njezine kolegice i kolege volontere naći ćete na Višnjiku. Nema toga što vam neće moći odgovoriti ili pomoći na neki način.

Usput, teniski spektakl Adria Tour u petak će imati završni dan HEP-ova pozivnoga turnira u organizaciji HTS-a čiji će pobjednik ući u glavni turnir, među osmoricu s Novakom Đokovićem, Aleksanderom Zverevim, Marinom Čilićem, Bornom Ćorićem, Grigorom Dimitrovim...

U petak, 19. lipnja na glavnom terenu bit će revija Novaka Đokovića i drugih zvijezda (17: 30), u 19 će biti ždrijeb, u 20 sati koncert na kojem će nastupiti Gibboni.

U subotu, 20. lipnja, igrat će se u podne ekshibicija Donna Vekić i Olga Danilović, od 14 počet će dnevni program glavnog turnira, od 19 sati noćni program...

U nedjelju, 21. lipnja, zadnjega dana turnira, u 14 sati početak je prvoga dijela, u 20 sati finale, a po završetku će biti koncert Petra Graše i gosta iznenađenja.

Ulaznice se prodaju i na blagajni ŠC-a Višnjik u četvrtak, 18. lipnja od 10 do 18 sati; u petak, subotu i nedjelju, 19., 20. i 21. lipnja od 10 sati.