Jučer je u Zagrebu u organizaciji AK Agram održano Prvenstvo Hrvatske u štafetama na kojem je nastupilo i osam članova AŠK Zadar pod vodstvom trenerice Katarine Gašparović i trenera Tomislava Saratlije.

U kategoriji kadeta i kadetkinja 3.mjesto i brončanu medalju osvojila je štafeta na 4x100 metara u mješovitom sastavu: Sara Kailber, Alvaro Novaković, Enea Nikpalj i Đani Peričić, s rezultatom od 50,29 sekundi. Za napomenuti je da je svoju dionicu od zadnjih 100 metara Đani Peričić otrčao ozlijeđen jer je prilikom primanja štafete osjetio bol u mišiću ali nije htio odustati i sigurno bi rezultat bio i bolji, iako je i ovo odličan rezultat.

Mlađi kadeti i kadetkinje nastupili su u dvije štafetne discipline , 4x60 i 4x200 metara, mješoviti sastav i u obje su nadmoćno osvojili naslov prvaka Hrvatske.

Prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske, mladi atletičari AŠK-a prvo su osvojili u štafeti 4x60 metara koju su istrčali u vremenu od 31,97 sekundi, dok su štafetu 4x200 metara istrčali u vremenu od 1:50,92 sekundi, te također osvojili prvo mjesto, zlatnu medalju te naslov prvaka Hrvatske. Tako su dvostruki prvaci hrvatske postali: Kate Nižić, Ivan Adžić, Iva Grbić i Emilio Pucar.