Zapušten i ruzinav tabelun bez obruča, da upravo tako izgleda "koš" gdje je Krešo napravio prve košarkaške korake. Ovo je nažalost slika i prilika "njih", ali i nas, poručuju administratori Facebook stranice KK Zadar Unofficial.

- Koš nije na glavnoj cesti, nije blizu lažnog sjaja Višnjika i samim time nije u sferi interesa! Koš je uredno obilježen spomen pločom i onda je napušten, kao i mnogo toga u Zadru. Nažalost ovakav koš nije jedini, sve je više ovakvih koševa u Zadru, gradu koji se nekada ponosno zvao "grad košarke". On je to svakim danom sve manje. Danas gradom lutaju košarkaški duhovi, zanesenjaci i razni entuzijasti pokušavajući održati povijest grada i košarke na životu.

Za vrijeme teniskog "spektakla" jednom od igrača uručen je dres Dražena Petrovića, neka to je lijepo. Ali Krešu u njegovom gradu gotovo da nitko nije spomenuo, a njegov spomenik stoji tamo blizu, mogli su zapeti za njega, nisu niti to uspjeli. Bilo je stotine selfie uradaka s Đokovićem i ostalim zvijezdama, ali nitko se nije sjetio fotografirati te zvijezde pored Krešinog spomenika, e to bi bila fotografija! Kreše se sjetimo samo na obljetnice, šteta jer Krešo je najveća reklama Zadra! Porazno devastiranje košarke od strane "onih", koji očito malo drže do tradicije i baštine. Ali što oni uopće znaju o povijesti i košarci, što uopće znaju o svom gradu?! Malo ili ništa. Danas je tabelun bez obruča, za 10 godina kako stvari stoje neće biti ni tabeluna. Nismo ništa bolje ni zaslužili, poručuju iz KK Zadar Unofficial.