Skupština ABA lige održala je ždrijeb za sezonu 2020./21. te odredila raspored natjecanja. Sezona će započeti 19. rujna 2020 te će regularni dio sezone trajati do 28. ožujka 2021.. Početak doigravanja zakazan je za 4. travnja 2021.

Slično kao u prošloj sezoni, za Zadar će biti ključan početak natjecanja. Porazi koje su Zadrani tada zabilježili pod Antom Nazorom nisu se usjeli nadoknaditi do kraja sezone, te je uoči prekida lige prijetilo ispadanje. Nije dobra okolnost da Zadar još uvijek nije složio roster, pa bi se u uigravanju momčadi ponovno mogli izgubiti dragocjeni bodovi. Zadar bi opet mogla spasiti korona, jer će se u slučaju rasplamsavanja epidemije natjecanje vjerojatno pomaknuti u kasniji termin.

Ove godine Zadar kreće s domaćom utakmicom protiv Mornara, a u sljedeća četiri kola domaćin je Krki i Splitu a gost Megi Bemac i Koper Primorskoj. Nakon ovog razračunavanja s momčadima koje imaju manje ambicije, slijede susreti s Partizanom, Budućnosti, Olimpijom... Prvi dio sezone zaključit će gostovanjem kod Crvene zvezde.

Nakon nekoliko sati rasprave ABA liga i njezini klubovi zaključili su da je neizbježno usvojiti platformu i niz protokola koji će redovitim kontaktima s državama i zdravstvenim institucijama omogućiti siguran početak sezone 2020/21. Zbog delikatnosti teme i vremena, koji su potrebni za dodatne konzultacije i konačne zaključke, skupština ABA liga j.t.d. odlučila je da zasjedanje nastavi što je prije moguće.