Poruka o većoj brizi za vlastito zdravlje te što više redovne tjelesne aktivnosti putuje Hrvatskom. Sportsko - edukativni projekt Aktivna Hrvatska u Falkensteiner resortu Punta Skala, unatoč nevremenu koje je neposredno pred trening poharalo Petrčane, predstavio je jedinstvenu dvosatnu radionicu i trening Body Empathy Ane Kuhanec Brašnović i Jane Kramar. Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora.

Body Empathy tehniku Ana je osmislila za žene, a obuhvaća tri neraskidiva segmenta ljudskog bića: emocije, tijelo i um s ciljem oslobađanja našeg najvećeg potencijala.

- Trening u Petrčanima itekako je poruka da što više, unatoč izazovima koje današnje vrijeme donosi, brinemo o vlastitom zdravlju. Body Empathy tehnika pionirski je rad na ovim prostorima i daje novu paradigmu u transformaciji osobnog života. Body Empathy vas uči ono što smo trebali naučiti u školama. Uči vas kako ostvariti ono najbitnije u životu, a to je ravnoteža u autentičnim emocijama, zdravom protočnom tijelu, zadovoljnom i motivirajućem umu te vas uči kako se duboko povezivati sa samim sobom, a onda i ljudima oko nas. Uči nas zdravim i funkcionalnim partnerskim, roditeljskim odnosima te kako se uistinu vratiti sebi, istaknula je Ana Kuhanec Brašnović koja u Aktivnoj Hrvatskoj sudjeluje posljednje tri godine.

U mjesecima koji su pred nama briga za psihičko i emotivno zdravlje bit će izrazito važna. Zanimljivu radionicu koja povezuje um i tijelo prije samog treninga održala je Jane Kramar koja je istaknula: 

- Polaznici su izvrsno primili znanja i savjete koje smo s njima podijelili. Samo pristup koji objedinjuje psihu, emocije i tijelo danas ima potpunog smisla i na tome smo radili.

Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening i Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma te Valamar Riviera hoteli iz Dubrovnika.