Došlo je i polufinalno vrijeme, vrijeme u kojem se može potvrditi karta za finale Zadarske ljetne lige. Dvije utakmice izlučit će dva finalista, a svi žele tamo. Puno je pitanja pred polufinala, a samo neka su; hoće li Ivan Atelj imati pomoć u skoku, može li Josip Škara ponoviti prošlotjednu predstavu, leži li na plećima Nikole Jadrijeva velik teret te je li došlo vrijeme za Tonija Kolanovića?

20:10 KK JADERA TALVI PUTOVANJA - KK VOŠTARNICA
Momčad Jadera Talvi putovanja želi napraviti korak dalje, a kao dokaz tomu je i činjenica da je momčad morala sudjelovati na plivačkom maratonu Preko - Zadar. Ostaje nam za vidjeti hoće li ovaj spartanski režim priprema pred utakmicu polučiti uspjeh. S druge strane, Voštarnica pod dirigentskom palicom Buterina prikazuje sve bolju igru, a svoju formu su tempirali baš za ovaj vikend. Odgovor na pitanje hoće li Marko Atelj biti na prošlotjednom nivou dat će nam ime pobjednika ovog susreta.

22:10 | KK SMILJEVAC - KK SFINGA STAFFORDI
U kratkom razgovoru sa stručnim stožerom Smiljevca dalo se naslutiti da je ovo utakmica u kojoj Toni Vidaić mora procvjetati. Ima li Klarić s druge strane lijek za ovu glavobolju ili će Vidaić uzeti lovorike? Popularni Lampa ima još poneki skriveni as u rukavu pripremljen za Smiljevac, a bit će zanimljivo vidjeti kako će probati neutralizirati unutarnju liniju dvojca Mlinar - Dražović. Bitka pod obručem naginje na stranu Smiljevca dok su ostala područja u izjednačenom tonu.

Subota, 8.8.2020.
Dan nakon polufinala očekuje nas i veliko finale Zadarske ljetne lige 2020. Kao uvertira u taj dvoboj, poslužit će utakmica za 3. mjesto koja počinje u 20:10, a prema rasporedu finale je predviđeno za 22:10. Finalu će službeno nazočiti predstavnici KK Zadar - Dominik Mavra kao MVP Krešinog Kupa dodijelit će nagradu MVP-u Zadarske ljetne lige, dok će Dominic Gilbert službeno uručiti zlatne medalje pobjednicima ovogodišnje lige.