Šime Vrsaljko jedan je od dvojice pozitivnih na korona virus u momčadi Atletico Madrid, što je objavljenoa tri dana uoči utakmice četvrtfinala Lige prvaka u kojoj se Atletico sastaje protiv RB Leipziga.

Vrsaljko se oglasio na svom instagram profilu kazavši da se dobro osjeća da nema simptoma jedino što su povećani neki parametri. Samim tim moram biti u izolaciji dok ne budem negativan na slijedećm testu koji će biti za koji dan. Za to vrijem treniram doma. Opreza nikad dosta, poručio je hrvatski reprezentativac uz zahvalu na podršci koju dobiva.

Šime Vrsaljko proveo je poduži period u samoizolaciji kada je bio udarni val korona epidemije i kada je na ulicu mogao samo onaj tko treba proštetati psa. U razgovoru za Radio 057, Šime se zafrkavao da će izvesti Tamagotchi psa kojeg je kupio za svog prvorođenog sina, samo da izađe na zrak. Ne treba zaboraviti niti da je bio prvi najveći donator zadarske bolnice za koju je kupio dva respirator.

Nažalost, korona nije jedina "pegula" koja je snašla Šimu ove godine. Postoperativni postupak   nakon operacije koljena zakomplicirao mu se, a svijet profesionalnog nogometa vrko je nemilosrdan.