U Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je konferencija za novinare na kojoj je javnosti predstavljen niz zanimljivih događanja.

- Zadovoljstvo nam je što smo i s Hrvatskim odbojkaškim savezom, nakon teniskoga i rukometnoga krovnog saveza, te SEHA ligom, uspostavili i što održavamo izvrsnu suradnju koja uključuje velike sportske događaje. To je još jedna potvrda da je SC Višnjik veliki infrastrukturni potencijal i za najzahtjevnije projekte. Zahvaljujemo i Hrvatskom odbojkaškom savezu, te Gradu Zadru i Športskoj zajednici Grada Zadra što sudjeluju i što podupiru ove projekte, rekao je Denis Karlović, direktor SC-a Višnjik.

U ime Sportske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić, njezina predsjednica istakla je da je upravo danas, 10. rujna, palo obilježavanje Hrvatskog olimpijskoga dana.

- To je baš zgodan trenutak i za najavu niza odbojkaških zbivanja u ovoj dvorani na Višnjiku. Sportska zajednica Grada Zadra zahvalna je HOS-u što je odabrao Dvoranu Krešimira Ćosića i naš grad kao lokaciju predstojećih natjecanja. Završnice Kupa Snježane Ušić te Hrvatskog odbojkaškog kupa na neki su način uvod u potonja odbojkaška natjecanja što će potrajati sve do siječnja 2021. i na svoj način pridonijeti i razvoju održivoga sportskoga turizma u našem gradu.

Robert Kresoja, predsjednik OK-a Zadar, izrazio je zahvalnost Hrvatskom odbojkaškom savezu što je odabrao Zadar za održavanje niza natjecanja, te Gradu Zadru, Sportskoj zajednici Grada Zadra i SC-u Višnjik na suradnji i na potpori.

- Naš je klub time dobio priliku dati doprinos svim ovim događanjima koja su ujedno i popularizacija odbojkaške igre u našem gradu, kazao je Kresoja.

Novinarima se obratio i Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskoga odbojkaškoga saveza. 

- Zadru, koji je istinski košarkaški grad, na ovaj način omogućena je prilika da poprati i niz odbojkaških događanja. Zadar i zaslužuje zanimljive odbojkaške sadržaje među kojima je natjecanja u kupovima uvod, a uslijedit će nekoliko vikenda sa završnicama natjecanja u mlađim kategorijama, te u siječnju 2021. kvalifikacije seniorske reprezentacije za EP. Ta će se reprezentacija i pripremati u Zadru i vjerujemo iz Zadra trasirati put na EP, rekao je Žanić.

Na koncu, novinarima se obratila i Valentina Bifflin, direktorica Hrvatskog odbojkaškoga saveza. 

- Sport i turizam idu ruku pod ruku i na tom tragu je i naša suradnja. Zadar zaslužuje puno vrhunskih sportskih priredaba, a naš zajednički projekt temelji se na fantastičnim infrastrukturnim uvjetima u Višnjiku. Rekla bih, čak i najboljima u Hrvatskoj. Nažalost, finala dvaju kupova zbog situacije s koronavirusom proći će bez gledatelja, a dodat ću i da će u Zadru tom prilikom biti održana skupština HOS-a, zaključila je Valentina Bifflin.

U Kupu Snježane Ušić u subotu, 12. rujna igrat će u 16 sati Kaštela i zagrebačka Mladost. U finalu Hrvatskog odbojkaškoga kupa u 18 sati igrat će Mladost i Mursa-Osijek.