Košarkaški klub Zadar izvijestio je kako će se utakmica 1. kola HT Premijer lige između Zadra i Višnjika u nedjelju 20. rujna igrati bez publike.

- Nažalost, ova utakmica odigrat će se pred praznim tribinama po preporukama Hrvatskog košarkaškog saveza. KK Zadar zajedno s predstavnicima dvorane Višnjik i Zadarskim stožerom za civilnu zaštitu radi na tome da se dozvoli ulaz u dvoranu za određeni broj gledatelja uz stroge epidemiološke mjere već za utakmicu protiv Cibone. Klub će pustiti godišnje pretplate u prodaju, dok se dnevne ulaznice neće prodavati. Ovim putem još jednom naglašavamo koliko je važno pridržavati se mjera za sve osobe koje će imati priliku biti nazočne. Klub će pravovremeno obavijestiti kad i gdje će se moći kupiti godišnje ulaznice i po kojoj cijeni.

Također po pitanju prisutnosti medija, KK Zadar će se držati preporuka HKS-a, ali će istovremeno tražiti dodatno rješenje zajedno s epidemiolozima i lokalnim stožerom civilne zaštite da se promijeni trenutno ograničenje na 10 novinara i 4 fotografa, naveli su iz kluba.

Direktor KK Zadar Željko Žilavec prošlih je dana tvrdio da je ograničenja nametnup HKS. no u međuvremenu se pokazalo da će Škrljevo prema dogovoru s lokalnim stožerom domaću utakmicu protiv Sonik Puntamike igrati pred publikom, što znači da je Zadar mogao napraviti isto. Također, iz HKS-a su naglasili da je Žilavec inzistirao na ograničenju broja novinara, iako bi zbog kapaciteta dvorane moglo biti primljeno i više.

Utakmica protiv Šibenke igra se u nedjelju od 17h, prijenos će biti na HRT2.