Košarkaši Sonik Puntamike novu sezonu HT Premijer lige otvaraju u subotu 19. rujna u Čavlima, u dvorani Mavrinci, gdje ih očekuje susret prvog kola protiv momčadi Škrljeva.

- Škrljevo je dobra momčad s kontinuitetom igranja HT Premijer lige. Imaju vrlo dobrog centra Arkima Martina Robertsona, pojačali su se na poziciji razigravača s Adnanom Arslanagićem i Tonijem Jelenkovićem, tu je još nekoliko pojačanja poput Jure Gunjine, Ivana Vrgoča i Marija Rajčića, pa rekonvalescent Josip Barnjak... Naglašavam kako su vrlo neugodna i agresivna momčad, posebice kada igraju doma. Mi s druge strane krećemo u prvenstvo bez Jakova Vladovića i Marina Šarlije koje valja čekati još neko vrijeme. Imamo dosta oscilacija u igri, od odličnog do lošeg i obrnuto. Tu liniju moramo izravnati, smanjiti propadanja koja nam se događaju. Nema dvojbe da ova momčad Sonika ima kvalitetu, no još uvijek nije sve optimalno. Ipak, ne idemo na put s istaknutom bijelom zastavom. Sigurno je da ćemo tražiti svoju šansu, a ona će nam se ukazati ako uspješno odgovorimo na agresivnost domaćina, rekao je uoči susreta trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.

Predsjednik kluba Mirko Jošić prije svega želi mirnu sezonu.

- Ulazimo u sezonu izazova. Najveća želja mi je da košarka i svi mi koji radimo u njoj odnesemo pobjedu u borbi protiv pandemije i da lopta ove sezone ne stane. Ne želim pred momčad stavljati nikakve imperative i stvarati dodatne pritiske. Neka sezona bude, prije svega zdravstveno, a onda i rezultatski mirna. Naš osnovni cilj je igrati i kroz igru osigurati nastavak kontinuiteta egzistiranja u elitnom razredu hrvatske košarke, naglasio je Jošić.

Susret Adria Oil Škrljevo - Sonik Puntamika prenosit će HRT Radio Zadar te HKS TV. Utakmica se igra u subotu 19. rujna s početkom u 19 sati.

KK Sonik Puntamika - sezona 2020/21

Trener: Hrvoje Vlašić
Pomoćni trener: Stipe Kuliš
Kondicijski trener: Josip Miliša
Liječnik: dr. Zorislav Šušak
Fizioterapeut: Nikola Lukić
Sportski direktor: Pero Perić
Službeni fotograf: Šime Zelić
Predsjednik: Mirko Jošić

Igrači:
#4 Filip Jošić
#5 Jakov Vladović
#6 Dino Palčić (C)
#7 Sandro Rašić
#8 Lovre Runjić
#9 Marino Šarlija
#10 Dino Ninčević
#11 Tomislav Cvitković
#12 Marin Vručinić
#13 Vito Barbaroša
#14 Dominik Zelanto
#15 Josip Jukić
#16 Šime Keserović
#17 Pave Dunatov
#19 Juraj Brajčić*
#20 David Pavin*
#21 Niko Manojlović
#25 Teo Petani
#66 Antonio Jurjević

Zanimljivo je da su seniorskoj momčadi, prvi puta u povijesti kluba, priključena i dva kadeta i to David Pavin rođen 2005. te Juraj Brajčić rođen 2004. godine.