Sjajne vijesti stižu s jezera Attersee u Gornjoj Austriji gdje se jedri Europsko prvenstvo.

Prvoplasirani u klasi 49er, Šime i Mihovil Fantela danas su bili drugi i nakon toga dva puta  uvjerljivo prvi, što ih je učvrstilo na vodećoj poziciji nakon tri dana natjecanja. Braća Fantela imaju tri boda prednosti u odnosu na Nizozemce, a pet manje nego li Talijani s kojima su danas jedrili praktički "matche race". U petak su predviđana još tri kvalifikacijska plova.

Jučer se nije jedrilo jer je bila bonaca, a danas su još dvije zadarske posade odjedrile svoj program. Jedriličarke Enia Ninčević i Micahaela de Micheli Vittura pale su za jedno mjesto, te su u ženskoj verziji 49erFK ukupno šeste. Nikad bolji plasman ženske posade JK Uskok potvrđen je i današnjim rezultatima tri plova. Uz 11. i četvrto mjesto, tehnički hendikep crne zastave UFD zbog prijevremenog izlijetanja na startu, odbačen im  je kao najlošiji rezultat.

Prva mješovita posada u klasi nacra 17, Igor Marenić i Anđela de Micheli Vittura nakon 7 jedrenja popravili su malo plasman s 25.na 23.mjesto. Na kraju dana, u četvrtom plovu, posada JK sv Krševan imala je i najbolji rezultat dosadašnjeg natjecanja - 12. mjesto.