Službeno, Darko Planinić neće igrati za KK Zadar u sljedeće dvije utakmice zbog obiteljskih obveza. Neslužbeno, Planinić je već bivši i dogovara ugovor s novim klubom, a trener Zadra Veljko Mršić, koji odnedavno pokriva i posao sportskog direktora, dogovorio je dolazak veterana Damira Markote.

Nacionalni mediji jučer su objavili kako Markota dolazi na otvoreni ugovor u Zabok, na isti način na koji je Planinić bio u Zadru, ali je nakon samo nekoliko sati iskoristio njegove blagodati, jer je - potpisao za Zadar!? Markota je u karijeri imao zapažene sezone na međunarodnoj razini, no u Zadar ne dolazi u "cvijetu mladosti" - u prosincu puni 35 godina. Najviše sezona proveo je u Ciboni, a igrao je i za Zagreb, Cedevitu, Milwaukee, Spartak St. Peterburg, Žalgiris, Menorcu, Bilbao, Olimpiju, Bešiktaš, Bamberg, Istanbul BB... Posljednju sezonu igrao je ABA ligu u Mornaru, gdje je u prosjeku za 20 minuta igre imao 8,5 poena i 4,4 skoka po utakmici.

Inače, među navijačima se špekuliralo da bi se nakon Planinićevog odlaska u klub mogao vratiti omiljeni Dubrovčanin Hrvoje Perić, koji je još uvijek bez kluba. Ipak, Mršićev izbor pao je na "Šveđu", kako zovu Markotu zbog odrastanja u izbjeglištvu u Švedskoj.

Zadar u subotu igra protiv Gorice, u nedjelju protiv Markotinog lanjskog kluba, no teško je očekivati da će novi (krilni) centar biti spreman za te utakmice. U Zadru (službeno) ionako još uvijek čekaju da se Planinić vrati u Zadar...