Nakon očekivanog poraza u prvom kolu protiv odličnog Mornara, zatim podnošljivog kod Gorice i donekle očekivanog protiv Mege Soccerbet u gostima, KK Zadar izgubio je prvi put sezone utakmicu koju nije smio izgubiti - protiv slovenske Krke na Višnjiku, rezultatom 70:73. Zbog samoizolacije nije bilo trenera Veljka Mršića da popije ovu gorku pilulu, kojega je mijenjao Ivan Perinčić, no jasno je da ovo nije poraz po kojemu treba suditi njegovo trenersko umijeće.

Nije bio sjajan trenutak u kojemu je utakmica došla Zadru - Darko Planinić je otišao, njegova zamjena još nije s momčadi, Carter se (još?) nije uklopio u momčad, a trener je odsutan. Ipak, Krka je jedna iz kruga lošijih momčadi s kojima se Zadar bori za ostanak i protiv koje su porazi i prošlih godina bili jako skupi. Nakon ovog poraza Zadar ima još dvije utakmice u kojima bi se morao vaditi - gostovanje kod Primorske i domaća utakmica sa Splitom. Ako i to loše prođe, a krene serija teških protivnika, zaklimat će se sjedalica trenera Mršića, a možda i uprave, koju je još jednom okupljena publika pozivala na odlazak.

Prvi poen u utakmici postigao je Zadranin u dresu Krke Jure Škifić, a Junaković nešto kasnije donio posljednje vodstvo Zadra u utakmici - 7:5. Drugi Zadranin u slovenskoj momčadi Rok Stipčević ubacio je u kraćem vremenu tri trice i donio gostima vodstvo 18:25 na isteku prve četvrtine.

Zadar je generalno igrao dosta neuvjerljivo u napadu, s iznimkom Vukovića koji je dosta dobro funkcionirao na mjestu centra. Ono što je Zadar u prvom poluvremenu omelo u dostizanju gostiju bio je očajan postotak slobodnih bacanja - samo 8 pogođenih od 20. Da je samo manji dio ušao, Zadar bi na kraju poluvremena poveo, a ovako se morao zadovoljiti minimalnim zaostatkom 34:37.

U trećoj četvrtini u jednom trenutku izgledalo je kao da Zadar gubi konce utakmice - nastavilo se s promašivanjem iz svih pozicija a Stipčević i Rebec ponovno su punili Zadrov koš tricama. Na 39:48 Perinčić pokušava smiriti momčad time outom i - uspijeva. Doduše, pogodio je još dvije trice Rebec, ali je Zadar krenuo uzvodno, zahvaljujući energiji Gilberta (dobio je u jednoj obrambenoj akciji i po glavi), tricama (napokon) Cartera i Junakovića, te na kraju treće dionice došao do 54:55.
Imao je Zadar na početku posljednje četvrtine i napad za vodstvo, ali Rubikon se nije prešlo: Bursać je izgubio loptu, Stipčević ponovno pogodio, a kobni Rebec ubacio još jednu tricu za 58:66 pet minuta prije kraja.

Ipak, još jedna šansa ukazala se u posljednjoj minuti - Mavra pogađa jednu "očajničku" tricu za 68:71, a Stipčević napokon promašuje i Zadar opet kreće prema izjednačenju.

Pola minute prije kraja Gilbert pogađa jedno od dva slobodna bacanja, a Stipčević 9 sekundi prije kraja kuca još jednu "brukvu" u zadarski lijes za 69:73. U posljednjoj akciji Mavra promašuje tricu a Vuković ublažava poraz jednim slobodnim bacanjem.

Vuković je ujedno bio jedini zadarski igrač koji je zaslužio dobru ocjenu, s 20 poena i 9 skokova. Nažalost,ostatak momčadi je katastrofalno podbacio, osim donekle Gilberta (13 skokova). Posebno je zabrinjavajuća šuterska "forma" Justina Cartera (2-7), dok se na dva Amerikanca Gallowaya i Workua očigledno ne računa. Na drugoj strani briljantan Rok Stipčević, ne samo zbog 20 poena, nego i koševa u odlučujućim trenucima utakmice. Onaj Stipčević, s kojim Zadar nije odradio ozbiljan razgovor kada je bio slobodan igrač, pa je na kraju otišao za Novo Mesto...