U Zagrebu se danas održao ždrijeb parova za osminu finala Kupa Krešimir Ćosić, u kojem se našlo 12 premijerligaša te o dva prvoligaša i drugoligaša. Jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg natjecanja, KK Diadora, u dvorani na Bilom brigu ugostit će premijerligaša, momčad Vrijednosnica iz Osijeka. Pobjedom bi entuzijasti ostvarili najveći uspjeh od osnutka kluba, iako je već i ulazak u ovo društvo veliki poticaj za daljnji rad.

KK Zadar svoju će obvezu odraditi kod Cedevite Junior, sljednika nekadašnje Cedevite, koja je prešla u slovensku ligu. Sonik Puntamika u Zadru će dočekati ravnopravnog suparnika, Adriju Oil Škrljevo. Od ostalih susreta valja istaknuti dvoboje Alkar - Cibona, Zabok - Šibenka te najjači par Gorica - Split.

Utakmice osmine finala igrat će se u srijedu, 25. studenog, osim što klubovi koji u svojim redovima broje bar jednog reprezentativca mogu odgoditi svoje utakmice radi kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Pobjednici će izboriti nastup na turniru Final Eight koji bi se trebao odigrati od 10. do 13. veljače 2021. godine.