Nakon serije teških utakmica u kojima su bili oslabljeni bolestima i ozljedama bitnih igrača, košarkaši Sonik Puntamike u subotu gostuju na uvijek neugodnom parketu u Sinju, protiv Alkara. Momčad Hrvoja Vlašića trebala bi nastupiti u gotovo kompletnom sastavu, te će nakon tri uzastopna poraza tražiti priliku za pozitivan rezultat.

- Čeka nas zahtjevno gostovanje kod momčadi koja bolje igra na domaćem parketu, bez obzira na to što u ovim uvjetima „novog normalnog" nema publike na tribinama. Vraća nam se Sandro Rašić čijim ćemo povratkom dobiti širinu u vanjskom šutu, no nažalost i dalje smo hendikepirani neigranjem Marina Šarlije. Idemo hrabro, i kao svaki put do sada, dat ćemo sve od sebe - kazao je u najavi subotnjeg dvoboja trener Vlašić.

Nakon vrlo dobrog otvaranja sezone uslijedili su porazi od Cibone i Gorice, no atmosfera u momčadi Puntamike uvijek je na visokom nivou.
- Trebalo nam je malo vremena da se nakon posljednje dvije utakmice ponovno spojimo na parketu, no dobar rad uvijek daje pozitivu i elan za sljedeće susrete. Ovaj tjedan smo iskoristili da se osvježimo i da korigiramo stvari u kojima nismo bili dobri. Mislim da spremni očekujemo izazove koji nam slijede - dodao je trener zadarske momčadi.

Alkar se trenutno nalazi na desetom mjestu na tablici s dvije pobjede iz osam odigranih susreta, no same brojke ne daju pravu sliku Milačićeve družine koja je u nekoliko navrata ostavila dobar dojam na parketu.

- Alkar ima izbalansiranu momčad. Najveća opasnost prijeti od dvojice Amerikanca Varencea i Echolsa, a tu su još vrlo neugodni Kučan i Vučić. Premda neke utakmice nisu odigrali na željeni način, radi se o ekipi koja ima kvalitetnog trenera i izuzetnu energiju. Ne smijemo imati slabog mjesta, na svakoj poziciji moramo biti na visokoj razini želimo li se nečemu nadati - zaključio je Vlašić.

Utakmica se igra u subotu u Gradskoj dvorani Ivica Glavan-Ićo, s početkom u 19 sati. Prijenos susreta možete pratiti preko HKS TV-a i na valovima Radio Zadra.