Zadar kreće obranu Kupa Krešimira Ćosića, kojeg su osvojili prošle sezone, utakmicom u Zagrebu protiv Cedevite Junior. Utakmica osmina finala Krešinog Kupa će se odigrati sutra u Domu košarke Cedevita na zagrebačkom Velesajmu u 18 sati.

Zadar je u nedjelju odigrao utakmicu u ABA ligi protiv Cedevita Olimpije gdje je ekipa iz Ljubljane upisala dva nova boda. Cedevita Junior je vodeća momčad u Prvoj ligi (drugi rang natjecanja) s 11 pobjeda u 11 utakmica. Ove sezone zagrebački sastav se najviše namučio upravo na Višnjik,u kad su nakon teške utakmice svladali razvojnu ekipu Zadra, KK Jazine Zadar II, 78:81. Utakmicu će voditi Ivan Perinčić, budući da se trener Veljko Mršić vratio momčadi ali još uvijek nije spreman za vođenje utakmica. Svi igrači će biti na raspolaganju treneru Ivanu Perinčiću.

- Ovo je nama jedna od najvažnijih utakmica u siječnju. Maksimalno ozbiljno i koncentrirano dočekujemo ovu utakmicu. Danas je najvažnije, nakon stresne utakmice i neprospavane noći, ekipu dignuti i regenerirati, kako bismo spremni dočekali sutrašnju utakmicu. Utakmica protiv Cedevite Junior će biti zahtjevna jer će oni sigurno biti motivirani da probaju pobijediti i napraviti iznenađenje. Sad kako imamo cijelu ekipu na okupu mislim da smo spremni odigrati jednu dobru utakmicu, naravno imperativ je pobjeda, kao što sam rekao ovo nam je jedna od najvažnijih utakmica u siječnju, najavio je utakmicu nekadašnji pomoćni trener Cedevite Ivan Perinčić.

Antonio Jordano će imati svoj debi u zadarskom dresu protiv svog bivšeg kluba.

- Već tjedan dana treniram s ekipom, nažalost nisam još do sad mogao odigrati utakmicu. Iščekujem tu prvu utakmicu da vidim kako će sve to izgledati. Uzbuđen sam, u ovoj utakmici smo favoriti ali to naravno moramo opravdati na terenu, najavio je utakmicu Antonio Jordano.