Početak utakmice osmine finala Kupa Krešimira Ćosića u Zagrebu "mirisao" je na katastrofu: Zadar nikada ranije nije ispao niti u četvrtfinalu, a protiv Cedevite Junior u jednom trenutku prve četvrtine zaostajao je 17 poena razlike! Ne treba ni govoriti kakav bi potres donio loš rasplet ove utakmice, no 30 minuta u košarci je puno, a Zadru je nekih dvadesetak trebalo da vrati prednost na svoju stranu i na kraju pobijedi rezultatom 69:81.

Nakon Bralinog koša za 0:2 krenula je serija domaćih s pet trica i jednim košem uz dodatno bacanje. Za pola četvrtine Cedevitini "juniori" ubacili su zadarskom abaligašu 18 poena i zasluženo poveli s 12 razlike. Perinčić umjesto Brale ubacuje Mavru, ali domaćinima nije dosta. Emir Šabić pogodio je pet od pet upućenih trica, uz jednu Krstanovićevu doveo domaćine do 25:8, odnosno do potopa kakvog nisu vidjeli ni protiv najjačih momčadi u ABA ligi. Zadru je malo stabilnosti donio ulazak Cartera i debitanta Jordana (Antonija), napravljena je serija 0:6 ali je Krstanović slobodnim bacanjem zaključio četvrtinu na 26:14.

Trebali smo čekati 13 minuta na prvu tricu Zadra, a postigao ju je baš Jordan (30:19). Kako prednost ni dalje nije padala, Perinčić je naložio presing, kojeg je Smajlagić (sin poznatog Irfana) razbio pretrčavanjem cijelog terena i zakucavanjem. Zbog pravila o broju stranaca Perinčić ne može na parketu istovremeno držati trojicu Amerikanaca, pa uz Justicea ili Cartera, koji se izmjenjuju, mjesta u petorci na vanjskoj poziciji ima za Palokaja ili Jordana. Ipak, kako je padala snaga "vitamina" trice su se sve rjeđe ubacivale, a osim tog "oružja" nešto drugo u arsenalu nisu imali. Zadar je odustao u vanjskog šuta, spuštalo se na jakog Onuakua ili Bursaća, Junaković je završio nekoliko prodora pa se na poluvrijeme ipak otišlo s podnošljivih i dostižnih 42:35.

Drugo poluvrijeme nastavlja se ipak u znaku zadarske igre pod košem te jakog Onuakua kojega "narančasti" ne mogu zaustaviti. Zakucavanje, polaganje, zakucavanje, malo je dodao Palokaj, malo Planinić i Zadar je u 30. minuti stigao do vodstva (55:56). Spomenimo i da je nakon 17 poena u prvoj četvrtini Šabić u sljedećih 20 minuta pogodio samo dva slobodna bacanja.

Bio je jasno da bez nekakvih ludih serija kao s početka utakmice Cedevita Junior nema šansi protiv Zadra, a kako nitko nije "izronio" Zadar je lagano povećavao prednost. Razigrala se napokon i vanjska linija Zadra Palokaj-Carter, tri minute kraja došlo se i do 10 poena prednosti, što je posve ugasilo ambicije domaćina.

Utakmicu, kao i mnoge ove sezone, treba zaboraviti, a možda nešto u njoj i naučiti, iako ništa novoga nismo vidjeli. Onuaku je i s upitnim taktičkim učinkom fizički dominantan protiv ovakvih protivnika, Palokaj je vrlo dobro koristio ograničenje broja stranaca i na kraju dogurao do 15 poena, dok je Brala nakon početnih pet minuta ostao "zaboravljen" na klupi.