Gradski vijećnik SDP-a Erol Gaši uputio je u proceduru vijećničko pitanje o sudbini pozajmice Hrvatskom nogometnom klubu Zadar. Gaši kaže kako skretanje s teme u vidu podjele na ustaše i partizane ovog puta neće proći, te će inzistirati na odgovoru.

- S obzirom da je 2021. dobrano počela i da za koji dan ističe prvi mjesec u ovoj godini, u službenu proceduru šaljem vijećničko pitanje gradonačelniku o odmaku razgovora s potencijalnim strateškim partnerom kako bi se pozajmica HNK Zadar od 2,5 milijuna kuna vratila u gradski proračun, najavio je Gaši.

Sa Stanova još nema vijesti o dovršetku posla s investitorom koji je, kako je ranije najavljeno, iskazao interes za vlasništvom. Direktor Damir Knežević kaže kako je proces u tijeku, ali o njemu ne može govoriti jer se na to obvezao ugovorom.

- Kada je dano pismo namjere trebali smo potpisati da jamčimo tajnost te da o samom procesu nećemo javno istupati. U tijeku je tzv. due dilligence, dubinska analiza kojom zainteresirani kupac provjerava isplativost ulaganja. Ovisno o veličini društva, to zna potrajati i nekoliko mjeseci, no o tome ne mogu iznositi bilo kakve detalje, kaže Knežević.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća pročelnik za reviziju Krešimir Karamarko, inače član Nadzornog odbora NK Zadar s.d.d., koji je otišao u stečaj, rekao je kako je umjesto sponzorstva udruzi dana pozajmica od 2,5 milijuna kuna jer postoji investitor zainteresiran za strateško partnerstvo.

- Da nije pandemije oni bi već bili došli na dogovor, očekujemo da će doći početkom iduće godine, a kad se dogovore svi uvjeti vidjet će se kako će se vratiti. Pozajmica se može vratiti kroz dionice u budućem dioničkom društvu, ili kroz sponzorske ugovore, rekao je Karamarko 22. prosinca.