SC Višnjik informira sve zainteresirane da će se nastaviti ostvarivati plan i program Univerzalne sportske škole za djecu predškolske i rane školske dobi.

Ovaj će se program realizirati na terenima cijeloga centra, u optimalnim infrastrukturnim uvjetima te pod nadzorom stručnjaka, kineziologa. Za program, koji predviđa rad triput tjedno u odgovarajućim terminima u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, osigurana je potrebna oprema (loptice, vijače, kolutovi...) da bi svaki dio programa bio svrhovit i djelotvoran u općem cilju poticanja višestranoga psihosomatskoga razvoja djece, razvoja zdravstvene kulture sa svrhom čuvanja i unapređenja vlastitoga zdravlja i zdravlja okoline, zadovoljenja dječje potrebe za kretanjem i vježbanjem, temeljem čega će se stvoriti čvrsta trajna navika zdravog načina življenja.

Program, uz ostalo, omogućuje zadovoljenje dječje potrebe za igrom, usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja, podizanje motoričkih dostignuća, a program kao takav utjecat će na podizanje i razvitak moralnih obilježja u djece i njihovih radnih navika, na razvoj i održavanja samodiscipline, samostalnosti u radu, te pomaganju drugima i u poštivanju pravila igre.

Cijena programa univerzalne sportske škole je 200 kuna mjesečno, a svi zainteresirani mogu se javiti na 098/922 79 26/[email protected]