Voditelj Škole nogometa HNK Zadar Krešimir Gojun, koji je u središte medijskog interesa došao nakon informacije da mu je klub kupio Mercedes vrijedan 300 tisuća kuna, koji je nakon toga vraćen, u kombinacijama je za preuzimanje mjesta sportskog direktora Gorice. Nogometni prvoligaš iz Velike Gorice hit je ovogodišnje 1. HNL i zauzima treće mjesto, za što velike zasluge ima bivši sportski direktor Mindaugas Nikoličius, koji je nedavno prešao u Hajduk.

Kako je to mjesto u Gorici još uvijek upražnjeno, stigla je informacija kako bi njegov trener Siniša Oreščanin na tom mjestu najradije vidio Gojuna, s kojim je ranije surađivao u Hajduku. Stvar je još uvijek na razini špekulacije, a u HNK Zadar kažu kako za sada nema nikakvih promjena u odnosu na njegovu ulogu Voditelja škole nogometa.

- Gojun je prihvatio odluku o vraćanju Mercedesa i još uvijek je voditelj škole nogometa, a nadamo se da će tako i ostati. Interes Gorice pokazuje da se radi o vrhunskom stručnjaku, koji je u našem slučaju došao za mnogo manji novac nego je mogao dobiti na drugom mjestu, u klub koji se natječe u 1. županijskoj ligi, samo zato što je prepoznao vrijednost ovog projekta. Takvi ljudi su dragocjeni i ne bi bilo dobro da ostajemo bez njih, rekao nam je jutros direktor kluba Damir Knežević, kojemu je ovo bila prva vijest o interesu Gorice.

Gojun je "poželjna roba" na nogometnom tržištu, a hoće li ga Zadar uspjeti zadržati vidjet će se uskoro.