Teniski kompleks u ŠC Višnjik sa svojih 10 terena, od čega sedam zemljanih i tri s tvrdom podlogom, već se u prethodnom razdoblju etablirao kao privlačno odredište i za velike međunarodne priredbe poput polufinalnoga meča Davisova kupa Hrvatska - SAD ili Adria Toura, za druga natjecanja domaće i međunarodne naravi, kao mjesto za pripreme vrhunskih hrvatskih tenisača, kampove i slično.

U ovoj godini na Višnjiku će se održati i niz profesionalnih turnira u sklopu UTR-a (Universal Tennis Rating) koji već godinama širom svijeta organizira i provodi zanimljive i atraktivne turnire za tenisačice i tenisače. Vodstvo te asocijacije u kalendar natjecanja u 2021. godini uvrstilo je i četiri turnira koji će se održati u ŠC-u Višnjik u Zadru, a vode se razgovori i o uvrštavanje još dvaju turnira. U organizaciji i provedbi svih turnira značajno će sudjelovati ŠC Višnjik i Teniski klub Zadar 08.

Prvi od četiri već ugovorena bit će od 27. lipnja do 4. srpnja 2021., turnir za tenisače, poslije čega će se igrati dva ženska turnira u kolovozu, te u rujnu još jedan muški, svi na zemljanim terenima. Ako se potvrde još dva turnira, oni će biti u studenom i prosincu na terenima s tvrdom podlogom i pod balonom.

Nagradni fond ovakvih turnira je 25 tisuća američkih dolara, što osigurava UTR, a na njima sudjeluju igračice i igrači plasirani od 200. do 2000. mjesta na rang listama.

Universal Tennis Rating sve je turnire učinio dostupnima svekolikoj javnosti preko različitih platformi, a zanimanje igračica i igrača uvijek je veliko jer turniri ovakve naravi svakomu omogućuju prilično snažnu konkurenciju i dobar su izbor za provjeravanje trenutačnim mogućnosti i sportske forme, kao i za popunjavanje osobnih proračuna.

U surječju razvoja sportskoga turizma, te u daljoj afirmaciji grada Zadra, Zadarske županije i ŠC-a Višnjik, a onda i popularizaciji, širenju i razvoju teniske igre, budući profesionalni turniri na Višnjiku bit će značajna karika.