Iz Košarkaškog kluba Cedevita Junior pohvalili su se novom akvizicijom - 206 cm visokim, 21-godišnjim centrom Jurom Planinićem koji u Zagreb stiže iz Zadra s kojim je protekle sezone osvojio naslov prvaka Hrvatske i osvojio Kup Krešimira Ćosića.

Mlađi brat hrvatskog reprezentativca Darka Planinića prošle je sezone u dresu Zadra u HT Premijer ligi igrao prosječno 12 minuta za 6 koševa, 3,7 skokova i 0.7 asistencija dok je u ABA ligi za 10 minuta ubacivao 3.2 koša uz 2.2 skoka i 0.4 asistencije po utakmici. U dresu Zadra seniorsku košarku počeo je igrati s 18 godina, u sezoni 18/19, kada je istovremeno u juniorskoj ABA ligi prosječno za 34 minute ubacivao 25 koševa uz 14.5 skokova i 4 asistencije.

"Iznimno mi je drago da sam pristupio klubu kao što je Cedevita Junior i što ću raditi s trenerom kao što je Damir Mulaomerović", rekao je Jure Planinić koji će slijedeći tjedan doći u Zagreb i započeti pripreme za novu sezonu.

"Nadam se da ću se dobro pripremiti za novu sezonu, dobro raditi i podignuti razinu svoje igre individualnim radom u Zagrebu. Ono što sam razgovarao s trenerom Mulaomerovićem je da ću imati veću ulogu u momčadi no što sam imao do sada u Zadru, da ćemo kao momčad biti jaki i čvrsti, da ćemo igrati brzo i da nikome u ligi neće biti lako s nama. Bit ćemo mladi, željni dokazivanja i davat ćemo sve od sebe u svakoj utakmici."

Jure, kao i svi igrači koji dolaze u Cedevitu Junior ističu sjajne uvjete za rad u Domu košarke Cedevita.

"Cedevita Junior je vrhunski organiziran klub s iznimno kvalitetnim trening centrom. Nema razloga da svi skupa ne budemo sve bolji iz dana u dan, ponajprije uz činjenicu da ćemo uglavnom biti vrlo mlada momčad s dobrim trenerskim vodstvom. Osobno za sebe vjerujem da mogu puno više i bolje no što sam uz ograničenu minutažu pokazivao do sada u Zadru. Imam iza sebe tri godine nastupa u HT Premijer ligi i ABA ligi u dresu Zadra i vjerujem da ću imati što dati momčadi."