Zadar će u petak u 5. kolu AdmiralBet ABA ligi dočekati Borac iz Čačka. Utakmica će se odigrati u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 20 sati.

Borac je u posljednja dva kola povezao dvije pobjede nad Mornarom i Mega Basketom, dok Zadrani još uvijek traže svoju prvu pobjedu u regionalnoj ligi.
- Čeka nas jedna teška utakmica uslijed ovih događanja koja su nas pogodila u posljednje vrijeme. Moramo biti svjesni toga da moramo dati sve od sebe jer ova pobjeda nam može puno toga olakšati, zbog toga što nas čeka u nastavku. Mi se moramo jednostavno skupiti i dati sve od sebe da ovu utakmicu izvučemo u našu korist, rekao je kapetan Dominik Mavra uoči Borca.

Utakmicu će s klupe voditi Srđan Helbich, iako se očekivalo da će Zadar do sada imenovati novog trenera. Najveći kandidat bio je Crnogorac Petar Mijović, ali je odustao, navodno zbog zdravstvenih problema člana obitelji. Kao moguće rješenje spominje se Vladimir Anzulović, no za ovu utakmicu je prekasno.

- Nismo imali puno vremena za trening, danas ćemo odraditi trening i pripremiti se za sutrašnju utakmicu. Borac je jedna odlično posložena ekipa, imaju odlične šutere i igraju lijepu, ali jednostavnu košarku. Pokušat ćemo naći neke njihove slabe strane i napraviti neke korekcije u našoj igri da sutra na terenu pokažemo nekakav napredak i da pokušamo pobijediti utakmicu, istaknuo je Srđan Helbich.
Prijenos utakmice protiv Borca će biti na Arenasport 2.