ZADAR - U tradicionalnoj akciji Zadarskog lista danas su proglašeni najuspješniji ribolovci Zadra i Zadarske županije. Temeljem bodovne liste i odlukom Ocjenjivačkog suda laskavi je naslov Grand prix pripao je Slavko Alaburić iz Zadra. On je ulovio gofa od 59,80 kilograma. Njemu je pripala plastična brodica vrijedna 30.000 kuna, dar Zadarskog lista.

Drugo mjesto pripalo je Marijanu Križanu za ulovljenog brancina od 10,733 kg. Treće mjesto osvojio je Nikola Šutija iz Benkovca za ulov lice od 29,50 kg.
Titulu u kategoriji "Najpothvat 2009." ocjenjivački sud u sastavu mr.sc. Tomislav Vodopija, dr.sc. Lav Bavčević, mr.sc. Neven Bosnić, prof.dr.sci. Ante Kolega Bage, prof. Joško Gatara i urednik Plodova zemlje i mora dipl. novinar Nedjeljko Jusup i proslavljeni ribolovac Joško Radman, dodijelio je već spomenutom Nikoli Šutiji za licu od 29,50 kg koju je ulovio na vrlo dramatičan način, boreći se s njom više od jednog sata s, uloživši pritom spretnost, lukavstvo, nadnaravnu snagu i ribarsku vještinu.

Uz titulu "Najpothvata 2010." slavodobitniku Nikoli Šutiji pripao je i izvanbrodski motor "yamaha" od 4,5 KS, dar tvrtke Trofej auto d.o.o. Zadar.

Za najveće ulovljene primjerke jadranskih riba, u istom natjecanju, titule pobjednika pripadaju Tomislavu Rajhenfatruza najzubaca od 11,35 kg, Marijanu Križanu za kapitalnog brancina od 10,733 kg. Križanu pripada i titula za najoradu od 6,905 kg. Najvećeg gofa od 59,80 kg ulovio je Slavko Alaburić, najveću lignju od 2,40 kg ulovio je Šime Glavan iz Privlake, a najvećeg arbuna (2,15) Dalibor Barešić iz Draga.

Dodijeljen je i trofej "Ribarsko srce" kojeg je kao najuporniji natjecatelj s četiri ulova osvojio Nikola Šutija iz Benkovca. On je ulovio dvije lice od 29,50 i 15 kilograma, te dva brancina od 6 i 8,70 kg.

Prema odluci Ocjenjivački sud Plodova zemlje i mora Zadarskog lista ove godine po prvi put se posthumno dodjeljuje priznanje "Ribar i more"
natjecatelju i velikom zaljubljeniku u more Antunu Turku koji je tragično preminuo.
Inače, natjecatelji su ove godine ulovili ukupno 353,49 kilograma uglavnom oborite ribe, najveća riba je gof od 59,80 kg, a prosijek ulova bio je 7,364 kg po natjecatelju.