Dvojica Čeha, 20-godišnji Jan P. iz Karvine i 24-godišnji Stanislav L. iz Fistata odlučili su ovo ljeto besplatno provesti na moru u Dalmaciji.

Nakon subotnjeg dovođenja pred zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Splitu Nikšu Wagnera određen im je istražni zatvor. Sada se nalaze na Bilicama tako da opet ne moraju plaćati smještaj.

Nadobudni Česi u slobodnom vremenu između planiranja prevara pokušali su nešto i opljačkati, i to 12. lipnja u Baškoj Vodi, ali im to na sreću nije uspjelo. Upali su u mjenjačnicu Bonavia te zaprijetli pištoljem uposlenoj, ali su shvatili da je to za njih pretežak zadatak pa su odmaglili.

Vjerojatno za ovo djelo ne bi ni bili uhićeni da nisu počeli sa neplaćanjem smještaja po našoj obali. Tako su od 19. do 30. lipnja ugovorili smještaj u Igranima i to u apartmanu Ante M. iz kojeg su pod okriljem noći odmaglili dan prije ne plativši oko 4000 kuna za boravak.

Potom su se preselili na teritorij Vodica i Pirovca, a obojica su uhvaćeni prije tri dana nakon što su pobjegli iz apartmana u Pirovcu, također dan prije ugovorenog termina bez da su 54-godišnjoj Splićanki platili računu desetodnevnog boravka iznosu od 3,5 tisuća kuna.

Djelatnici PP Vodice su uhitili ovja dvojac i obavili pretragu njihovog vozila škoda i apartmana u Pirovcu kojeg su koristili te su pronašli i plinski pištolj.

Sada se dvoja "hladi" u zatovru na Bilicama.