Da nije bilo nas, Grad Zadar nikad ne bi ni došao na ideju da raspiše natječaj za koncesiju za prometovanje turističkog vlakića na relaciji Punta Skala - riva - ulaz u Petrčane - Punta Skala. I to jednostavno zato što su neaktivni i ne posluju ozbiljno. A sada mi, koji imamo ideju i znamo kako raditi, moramo ugasiti obrt. I to obrt u kojemu su zaposlena dvojica hrvatskih branitelja, a sve zbog gradskog pročelnika Rajka Jurina, započinje svoju priču Tonči Matulić koji sebe predstavlja kao jednog od trojice suvlasnika tvrtke "Gaz Bil" registrirane za prijevoz putnika.

Traži odštetu od 2,5 milijuna kuna

Matulić je ogorčen zbog odnosa Grada Zadra, posebno pročelnika Rajka Jurina prema tvrtki čiji su vlasnici, kako navodi Matulić, on, Marinko Mršić i Ivan Dević. Najavljuje da će njih trojica Grad Zadar tužiti zbog materijalne štete i nanošenja duševnih boli i to na iznos od 2,5 milijuna kuna.

Matulić Gradu zamjera štošta, a najnovije ogorčenje izazvala je cijela priča oko turističkog vlakića u Petrčanima.

- Nakon što nismo dobili koncesiju za trasu oko Borika, što je također velika nepravda, počeli smo voziti ture vlakićem po Petrčanima. I onda nam je Jurin poslao inspektore i to dva puta, pa smo prestali s vožnjom. Čekali smo da se raspiše natječaj, prijavili se, platili godišnju koncesiju od 10.011 kuna, vozili nekoliko dana i prestali. Samo zato što nemamo parkirališno mjesto. Valjda je Grad koji nam je dao koncesiju dužan osigurati i parkirališno mjesto za vlakić?! Ovako nam je dolazila policija i morali smo se micati. Ne pada nam napamet još i kazne plaćati pa stoga sad lijepo gasimo obrt. Valjda će sad svi biti sretni, ogorčen je Matulić.

"Dajmo svima da žive, samo ne našima"

Grad proziva i zato što je koncesiju za prometovanje turističkog vlakića na trasi oko Borika umjesto "Gaz Bila" sa dva zaposlena hrvatska branitelja dobio Poljoprivredni i trgovački obrt "Prva liga".

- Na prvom smo natječaju pobijedili mi s ponudom od 96.000 kuna. I tad sam pročelnika Rajka Jurina molio da nam iziđe u susret i omogući nam da taj iznos platimo u dvije rate. I to ne bismo platili tko zna kada, nego već u roku od 20 dana. Naravno, nije pristao. Na drugom natječaju 'Prva liga' je dala nekoliko tisuća kuna veću ponudu od nas. I umjesto da se nas, hrvatske branitelje, a u natječaju lijepo piše da branitelji imaju prednost, pita hoćemo li dati još veću ponudu, koncesija se da drugima. I to tvrtki čiji je vlasnik Makedonac. Pa dajmo svima da žive, samo ne našim ljudima! Zašto sam ja godine gubio po rovovima, pita se Matulić.