Anica Dilber, partnerica i suputnica Tomislava Horvatinčića u gliseru kojim je izazvao pomorsku nesreću u kojoj je život izgubio bračni par iz Italije, danas je na sudu rekla kako je Horvatinčiću pozlilo neposredno prije udarca u talijansku jedrilicu.

Prema njezinim riječima, Horvatinčić je klonuo glavom i k svijesti došao nakon što ga je prodrmala i zazvala imenom. Nedugo nakon toga čula je udarac, ali nije ništa vidjela jer je, kaže, sjedila leđima okrenuta smjeru plovidbe.

Tvrdnju da ga je prodrmala, kao i neke druge detalje s današnjeg svjedočenja nije navela u iskazu istražnom sucu nakon nesreće. A na pitanja sutkinje i tužiteljstva najčešće je odgovarala: Ne sjećam se i bila sam u šoku.

Iziritiran takvim odgovorima, sin stradalih u jednom je trenutku zapljeskao, zbog čega je udaljen iz sudnice.

Svjedočio je i inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije u Šibeniku Boris Seljanovski. Svjedok je kazao da je test i kod Dilber i kod Horvatinčića bio negativan. Kazao je i kako poduzetnik čak tri godine nije obavio tehnički pregled glisera. Takav pregled je obvezan svake godine, a Horvatinčićev gliser je posljednji put pregledan 2008. Inspektor šibenske Lučke kapetanije posvjedočio je i da je talijanske jedrilica na koju je Horvatinčić naletio gliserom imala prednost prolaska jer je poduzetniku dolazila s desne strane, što se može jasno vidjeti prema oštećenjima.

Svjedočenje Seljanovskog naljutilo je Horvatinčića koji je upitao kako to da je njegova barka išla s te strane, ako su išli u suprotnom smjeru, na što ga je sutkinja Maja Šupe umirila i kazala kako će sve to iznijeti u obrani.