Goran Erceg, 39-godišnji ribar iz Splita čije su mrtvo tijelo pronašli vatrogasci u kabini gorućeg broda "Molo" vjerojatno je umro od udisanja dima koji se proširio iz kuhinje. Obdukcija je izvršena još jučer i sve ukazuje na gušenje izazvano plinom, no tkivo je poslano na analizu i čekaju se rezultati kako bi se mogao potvrditi točan uzrok smrti.

- Obdukcija je izvršena, a točan uzrok znat će se nakon vještačenja tkiva uzetog obdukcijom koji je poslano u Centar za forenzička vještačenja i ispitivanja Ivan Vučetić u Zagrebu. Sumnja se da je smrt nastupila uslijed udisanja dima iz požara koji se proširio iz kuhinje, kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Uzroci zbog kojih je došlo do zapaljenja u brodskoj kuhinji se još istražuju. Nesretni ribar se kako smo saznali bavio paraglajdingom te je bio i član PK Pegaz.

Ribarica "Molo" u vlasništvu je stankovačke tvrtke "Morski val" Nevena Badurine, a dio je nekadašnje flote tvrtke Marituna2, tvrtke kćeri Tankerkomerca koja je završila u stečaju 2010.