ZADAR- Tvrtka u kojoj je suvlasnik general Ante Gotovine Palagos net farma nije kupila u američkoj državi Alabami ribarski brod koji je registriran pod novim imenom Pelagos II, već na javnoj dražbi Maritune u stečaju na kojoj se u listopadu prošle godine taj isti brod, imenom Mingo prodavao po tko zna koji put.


Na devetoj dražbi početna cijena „Minga" bila je 2 550.000 kuna, a prodana je za 2.6 milijuna kuna.  U Lučkoj kapetaniji Zadar potvrdili su nam novi registarski upis kojim je Mingo u novom vlasništvu preimenovan u Pelagos II, a luka ukrcaja postala je Biograd.
Brod je 1997. godine vjerojatno napravljen u SAD-u. Taj podatak nema veze s transakcijom zbog koje se , ali to nije uopće važno za priču koja u javnosti rasplela povodom traženja odvjetničkog tima generala Gotovine da ga se skine s te liste kojom američka vlada zabranjuje svojim građanima da posluju s "posebno označenim osobama".
Pa Jutarnji list danas postavlja pitanje kako je onda moguće da je tvrtke generala Gotovine kupila brod u jednoj od američkih saveznih država.
I nalazi mogući odgovor u izvorima bliskim odvjetničkom timu koji logički tumači da se zabrana poslovanja odnosi na fizičke osobe, a ne pravne, što je u osnovi tvrtka Pelagos net farma, koju je Gotovina lani osnovao sa svojim poslovnim partnerom Milanom Mandićem sa sjedištem na Vrgadi.
.