ZADAR- Na zapuštenoj lokaciji nekadašnjeg salona namještaja Šavrić na Relji, ovih se dana nešto radi.


Bez ikakve oznake gradilišta, neslužbeno smo doznali kako se u jednog od nekad skladišnih objekata radi diskont pića. Navodno za Roto dinamic. 


Kakva je veza te tvrtka za distribuciju pića i vlasnika cjelokupne nekretnine bivšeg Šavrića, nismo mogli povezati, budući da je novi vlasnik tog prostora navodno poslovni čovjek koji živi vani, a podrijetlom je iz zadarskog zaleđa.
I on bi već dogodine na toj atraktivnoj lokaciji gradio stambeno - poslovni kompleks, navode isti neslužbeni izvori.


Tko je kupio prostor poslovne zgrade nekadašnje trgovine i proizvođača namještaja Šavrića koji je 2003. godine završio u stečaju, službeno bi trebali doznati tek u listopadu ove godine. Iz Croatia osiguranja, koja je kao vlasnik upisana na 2 634 metra četvorna velike nekretnine, nisu nam htjeli otkriti.

Navedena nekretnina je prodana i više nije u vlasništvu Croatia osiguranja. Kupac još uvijek nije prenio vlasništvo na sebe jer zadnju ratu plaća u listopadu ove godine, dobili smo šturi odgovor iz Služba za marketing i korporativne komunikacije,
Croatia osiguranje.
Ta je osiguravajuća kuća upisana kao vlasnik nekretnina tvrtke Šavrić u stečaju, tako što su početkom ovog stoljeća pretvorili buduća potraživanja u trajni ulog putem dokapitalizacije u iznosu 1.260.000.000 kuna.