ZADAR- Goran Troskot novi je županijski državni odvjetnik, tako je danas odlučilo Državno odvjetničko vijeće kojim predsjedava Dražen Jelenić, zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

Troskot se javio na natječaj kao i Slobodan Denona, zamjenik i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru. Državno odvjetničko vijeće izjasnilo se za Troskota, jer je on već pokazao rezultate na privremenoj dužnosti županijskog državnog odvjetnika. Nakon smjene dugogodišnjeg županijskog državnog odvjetnika ili tužitelja Ivana Galovića, Troskot je u rujnu prošle godine imenovan za v.d. županijskog odvjetnika. Od 2011. godine, Troskot je bio Galovićev zamjenik.

Novog županijskog državnog odvjetnika, Gorana Troskota za općinskog državnog odvjetnika u Benkovcu imenovao je u rujnu 2005. godine Mladen Bajić, tadašnji Glavni državni odvjetnik.

Od novog Županijskog državnog odvjetnika očekuje se efikasniji rad na podizanju optužnica u svim sferama nadležnosti ŽDO, od kaznenih djela preko korupcije i kriminala, ali i ratnih zločina.