ZADAR - U Županijskom državnom odvjetništvu (ŽDO)novi je glasnogovornik Goran Troskot, inače županijski državni odvjetnik, dok je dosadašnji glasnogovornik Slobodan Denona postao službenik za informiranje.

Prema objašnjenju kojeg smo dobili od glasnogovornika ŽDO Troskot će biti osoba koja daje izjave za medije, dok će Denona biti dostupan za informaciju građanima.

To je u skladu sa Zakonu o pravu na pristup informacijama, prema kojem javnost ima pravo znati. Tim zakonom je određen i rok od najmanje 15 dana u kojem svatko tko zatraži informaciju ima je pravo dobiti. Ako stranka ne dobije odgovor u roku ili ako ga uopće ne dobije po novom se treba obratiti povjerenici za informiranje koja provi nadzor i inspekciju.

U ŽDO poštuju taj zakon kojim tijelo javne vlasti obvezno je radi osiguravanja prava na pristup informacijama donijeti odluku kojom će odrediti posebnu službenu osobu mjerodavnu za rješavanje ostvarivanja prava na pristup informacijama (službenik za informiranje) Tijelo javne vlasti obvezno je upoznati javnost sa službenim podacima o službeniku za informiranje. A uz svoj redovni posao,  voditelja kaznenog odjela, Slobodan Denona je imenovan i službenikom za informiranje.